Novosti Sport Događanja

Varaždinci se opet spasili u završnici

06.12.2020. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice uspjeli su zadržati vodeću poziciju Paket24 Premijer lige i nakon gostovanja u Varaždinu. Derbi je okončan bez pobjednika, rezultatom 22:22, baš kako je završio i prvi ovosezonski međusobni okršaj istih suparnika odigran u Velikoj Gorici, što je jako dobar pokazatelj kako se radi o dvije poprilično izjednačene momčadi.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i do pete minute stekao dva pogotka prednosti, ali do sredine prvog dijela Goričani okreću rezultat u svoju korist i golovima Paola Kraljevića dolaze do dva gola viška. Nakon što je kapetan Ceković u 23. minuti realizirao sedmerac na semaforu je 5:8 za goste, međutim, u završnim minutama prvog poluvremena Nikolićevoj ekipi pada koncentracija i na predah se odlazi s 9:9.

Serija Varaždinaca nastavlja se i početkom drugo poluvremena, ponovno su na 'plus dva', no, preciznim udarcima Vrbića i Grizelja ponovno Gorica hvata priključak i sve do kraja praktički se igra 'gol za gol'. Točno 15 minuta prije kraja novim pogotkom Vrbića rezultat je izjednačen, a nakon što je Ceković s krila za 15:16, domaći sve do posljednjeg sučevog zvižduka više niti jednom nisu imali vodstvo. Gorica svako malo ima minimalnu prednost, Grizelj na ulasku u posljednje minutu realizira sedmerac za 21:22, ali 15 sekundi prije kraja ovog dramatičnog dvoboja Budinski postavlja konačni rezultat.

Nikolić brzo zove minutu predaha, dogovara posljednju akciju na susretu, ali šut Domagoja Grizelja na isteku vremena završava u bloku.

Gorica ni u ovom dvoboju nije mogla računati na Luciana Buru pa je ulogu najboljeg strijelaca preuzeo Grizelj s pet postignutih golova. Ceković je zabio četiri, a jedini promašaj na utakmici imao je s linije sedam metara početkom drugog poluvremena. Četiri je na kraju dodao i Paolo Kraljević (4/5), dok je Matej Svržnjak precizan bio tri puta. Ponovno vratari nisu briljirali, Sladoljev je imao pet, a Purić jednu obranu.

U domaćem dresu Fabijan Grubešić je izbombardirao je gorička vrata i na kraju je zabio devet komada. 

Pet pobjeda, poraz od Zameta i dva remija s Varaždinom zadržali su velikogoričkog Premijerligaša i dalje na vrhu ljestvice, ali 12 bodova nakon osam odigranih kola imaju i Sesvete. Varaždin ima 11 bodova, ali i utakmicu manje od konkurencije.

Goričani će u srijedu 9. prosinca gostuju kod Dubrave, u odgođenom susretu petog kola domaćeg prvenstva, dok iduće nedjelje u Gradsku sportsku dvoranu stiže Dubrovnik RKHM.

Odgođeni domaći dvoboj šestog kola s Porečom zakazan je za 22. prosinca, dok za gostovanje u Bjelovaru još nema novog termina.

(Foto: HRS)

Podijeli