Novosti Sport Događanja

Valdas na Poljudu progovorio hrvatski: 'Ima veliku pobjeda za Velika Gorica!'

21.12.2020. / Damir Žbulj

"Ima veliku pobjeda za Velika Gorica," na 'tečnom' je hrvatskom, s velikim osmijehom na licu, trener Valdas Dambrauskas krenuo u analizu još jednog velikog uspjeha i nove pobjede turopoljskog prvoligaša.

Gorica je na Poljudu trijumfirala na svom prvom prvoligaškom gostovanju u Splitu, no, ovo slavlje bilo je posebno značajno. Goričani su u Split ovaj put stigli kao favoriti, i prema aktualnom stanju na ljestvici i prema velikoj bodovnoj razlici, ali i prema trenutnoj formi. Svoju poziciju u hrvatskom nogometnu su opravdali i potvrdili kako je Gorica na kraju 2020. godine puno organiziraniji i bolji klub od Hajduka...

"Sretan sam zbog rezultata, sretan sam zbog posljednje tri utakmice. Postigli smo 11 golova, a to pokazuje u kojem smjeru želimo ići i kakva momčad želimo postati. Zadovoljan sam svojim igračima, koji ostavljaju krv i znoj na treninzima. A to se onda vidi na utakmicama," jasno je poručio.

[KAPETAN HRABROST] 💪 Kristijan Kahlina je posljednjih 15-ak minuta u pobjedi protiv Hajduka branio s puknutom tetivom prsta na ruci?! Nepoderiv, neuništiv... #oneteamonedream #ponosgrada #kapetan

Posted by HNK Gorica on Sunday, December 20, 2020

Ponovno je utakmicu za pamćenje imao Kristijan Kahlina, koji je ponovno kapetanski predvodio svoje suigrače, a posljednjih 15-ak minuta odradio je s puknutom tetivom prsta na ruci...

"Mislim da nismo bili najbolji u prvom poluvremenu, bili smo pomalo naivni. Srljali smo, pokušavali smo nešto s dugim loptama i to nije bila naša igra. Morali smo se smiriti, ispravili smo to na poluvremenu i tada smo bili puno bolji. Odmaknuli smo ih od svog gola, a u napadu smo bili opasniji, to je jedan od razloga našeg uspjeha!"

"Kad si u dobrom ritmu želiš nastaviti s utakmicama, ali dolaze nam praznici," naglasio je Dambrauskas pa nam svima uputio nekoliko lijepih želja:

"Želim ovim putem svim u Hrvatskoj čestitati sretan Božić. Vjerujem kako će se stvari popraviti uskoro! Čestitam i svim navijačima Gorice, koji su nas pratili i podržavali. Igramo za vas i želimo da budete sretni! Ako vas možemo razveseliti u ova teška vremena, sretni smo zbog toga!"

"Ostajem u Velikoj Gorici. Imat ću par dana za opuštanje i odmor s obitelji i onda počinju pripreme i planiranje za nastavak sezone."

Neopisivo.

Posted by HNK Gorica on Sunday, December 20, 2020

Pripreme za nastavak sezone počinju već početkom iduće godine, a 23. siječnja igra se veliki derbi, trećeplasiranoj Gorici u goste stiže vodeći Dinama, s tek četiri boda prednosti.

"Ne želim davati neka lažna obećanja. Mogu samo reći kako ćemo nastaviti naporno i 'ludo' trenirati. Ako to uspijemo prebaciti na utakmice, nećemo biti ništa slabiji nego što smo sada. Vjerujem u ovu momčad i vjerujem kako možemo još napredovati," zaključio je Litavac za kraj. 

Na povratku u Veliku Goricu igrače i stručni stožer dočekala je zaslužena bakljada. Neka u novoj godini bude što više takvih proslava...

Podijeli