Novosti Sport Događanja

Uzbuna u HRK Gorica: Treći poraz u posljednje četiri utakmice

14.02.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice upisali su u derbiju s Dubravom i četvrti ovosezonski poraz, čak treći u posljednje četiri utakmice.

Ekipa Andrije Nikolića izgubila je krajem prošle godine kod kuće od Poreča, a u nastavku sezone proteklog vikenda i na gostovanju kod Spačve u Vinkovcima.

Nakon novog rezultatskog neuspjeha Goričani su se doveli u poziciju da u završnici regularnog dijela sezone Paket 24 Premijer lige moraju 'strahovati' za mjesto u Ligi za prvaka.

Još uvijek je Gorica 'unutra', na trećoj poziciji s 18 osvojenih bodova, koliko imaju i Varaždin i Sesvete, ali uz odigranu utakmicu manje. Vodeći Poreč ima dva boda prednosti...

Međutim, Dubrava je slavljem rezultatom 30:28 u Gradskoj sportskoj dvorani stigla na samo dva boda zaostatka, ali i do boljeg međusobnog omjera ove sezone, jer je Gorica u Dubravi dobila rezultatom 23:22.

U Ligu za prvaka ulaze četiri najbolje momčadi na ljestvici, uz PPD Zagreb i našički Nexe..

Goričani već u idućem kolu gostuju kod lidera u Poreču, krajem veljače dočekuju Umag, slijedi domaći dvoboj s Bjelovarom i za kraj veliki derbi kod Sesveta.

Dubrava je u velikogoričkoj dvorani diktirala ritam praktički cijeli susret, većinu vremena gosti su bili u vodstvu. Nakon izjednačenja na poluvremenu (15:15), Gorica je tek početkom nastavka u nekoliko navrata imala minimalnu prednost, ali je ponovno uslijedio pad u završnici...

U posljednju četvrtinu dvoboja ulazi se s 23:23 na semaforu, ali tada gosti postižu četiri u nizu, a Goričani su u 'crnoj rupi' i bez pogotka gotovo punih deset minuta.

Bilo je to nenadoknadivo.

Golovima Bure i Vrbića budi se nada, ali tada 18-godišnji Marin Lisac preuzima odgovornost i Dubravi otvara put prema velikom slavlju.

Dominik Novak je sedam sekundi prije kraja zabio za 'minus jedan', ali u samom finišu gosti postavljaju na konačnih 28:30. Gol Vučelića mogao bi biti izuzetno vrijedan u konačnom raspletu na ljestvici.

Lucian Bura ponovno je bio prvo ime Gorice s devet pogodaka iz 12 pokušaja (2/3 sa sedam metara), dok je Novak suparničku mrežu tresao četiri puta. Sladoljev je imao devet obrana.

Pobjednike je predvodio mladi Lisac, s ključnim potezima u trenucima kad se lomio susret i sedam postignutih golova, najviše u redovima Dubrave. Realizirao je i sva četiri sedmerca.

U svakom slučaju, očekuje nas uzbudljiva završnica sezone, uz nadu kako će Gorica u preostala četiri susreta pronaći izgubljenu formu i potvrditi svoje mjesto u Ligi za prvaka, gdje kvalitetom i pripada.

Podijeli