Novosti Sport Događanja

Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske

03.05.2022. / Damir Žbulj

Split je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, uz nove sjajne nastupe igračica i igrača velikogoričkog Uspona.

U ukupnom poretku klubova PSTKI USPON je osvojio treće mjesto u Hrvatskoj!



U maloj dvorani Spaladium Arene Uspon su predvodili su Mirjana Lučić, koja je bila zlatna u kategoriji 9-10 te mlada Marta Hižar, koja je osvojila juniorski naslov prvakinje Hrvatske!

Igor Pejak osvojio je srebro i naslov viceprvaka Hrvatske u kategoriji 6.

Marija Martinović bila je brončana u kategoriji 2-3, iza još uvijek neprikosnovenih naših osvajačica paraolimpijskog srebra Anđele Mužinić Vincetić i Helene Dretar Karić, koju su osvojile zlato i srebro.

Brončana je bila i juniorka Lorena Rinčić.

"Ponosni smo na odličnu igru naših članova, a nestrpljivo iščekujemo i buduće turnire," poručili su Usponovci pa posebno naglasili:

"Antonio Plepelić, Mario Jelekovac, Antonio Lovrić i Ruža Šolić su također odigrali kvalitetne mečeve, ali je nažalost konkurencija ipak bila prejaka. Posebno smo ponosi na naše najmlađe članove, Martu Hižar i Lorenu Rinčić, kojima je ovo prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske. Bravo cure!"



U Splitu je nastupilo 120 igračica i igrača iz 16 klubova, koji su se natjecali u 20 kategorija invaliditeta.

Na prvenstvu su svoju formu testirali i svi naši reprezentativci, kojima je ovo bila važna provjera uoči međunarodnih natjecanja, te Svjetskog prvenstva, koje će se održati u studenom ove godine u španjolskoj Granadi.

U ukupnom poretku klubova slavio je Uriho iz Zagreba sa 123 boda, ispred samoborske Synergije s 54 i velikogoričkog Uspona s 26 bodova.



"Zadovoljan sam prvenstvom i odazivom igrača. Na natjecanju smo imali dosta mladih igrača što je važno za razvoj stolnog tenisa," kazao je izbornik Emil Gubica.

"Što se tiče reprezentativaca i kandidata za Svjetsko prvenstvo, koje je koncem godine u Španjolskoj, svi su opravdali očekivanja. Sada nam slijedi niz turnira, u Podgorici, Ostravi, Laškom na kojima će se skupljati bodovi za plasman u Granadu," dodao je izbornik.

Velikogoričanin Marko Vračan, inače član samoborskog kluba Synergia, osvojio je srebrnu medalju, nakon što je u finalu bio bolji njegov klupski kolega Pavao Jozić, aktualni europski viceprvak.

Galerija slika

Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske Usponovci sjajni u Splitu: Mirjana Lučić ponovo zlatna, Marta Hižar juniorska prvakinja Hrvatske

Podijeli