Novosti Sport Događanja

Usponovac Mirnes Omerhodžić na 'milimetar' od nastupa u Parizu: Sjajnim rezultatom u Srbiji postao potencijalni kandidat za Paraolimpijske igre!

18.06.2024. / Damir Žbulj

Za sjajne vijest s međunarodnog paraatletskog mitinga u Kruševcu pobrinuo se Mirnes Omerhodžić, koji je osvojio sjajno četvrto mjesto u svojoj klasi F51 u bacanju čunja!

Mirnes je imao najbolji hitac od 31.38 metara te je time ispunjena norma za nastup na Paraolimpijskim igrama, na temelju koje se obračunava kvota za nastup u Parizu.

"Rezultat od 30,91 metra iznosio je 'high performance', koji je minimalno potreban da bi se postalo potencijalni kandidat za Paraolimpijske igre, a još veća daljina je samo još pojačala šanse za odlazak u Pariz," pojasnili su iz njegovog kluba PAK Uspon.

Omerhodžić je nedavno po prvi puta nastupio i na Svjetskom prvenstvom, a s 29.98 metara je u japanskom Kobeu stigao do sedmog mjesta.

S daljinom 31.38 metara na Serbia Para Athletics open 2024 Mirnes je trenutno na 11. mjestu svjetske ljestvice u bacanju čunja u svojoj F51 klasi.

Svoje mjesto u Parizu već su osigurali i Velimir Šandor u bacanju diska i Mirjana Lučić na stolnoteniskom paraolimpijskom turniru!

Galerija slika

Usponovac Mirnes Omerhodžić na 'milimetar' od nastupa u Parizu: Sjajnim rezultatom u Srbiji postao potencijalni kandidat za Paraolimpijske igre! Usponovac Mirnes Omerhodžić na 'milimetar' od nastupa u Parizu: Sjajnim rezultatom u Srbiji postao potencijalni kandidat za Paraolimpijske igre! Usponovac Mirnes Omerhodžić na 'milimetar' od nastupa u Parizu: Sjajnim rezultatom u Srbiji postao potencijalni kandidat za Paraolimpijske igre!

Podijeli