Novosti Sport Događanja

Uspomena na Danijela Kalanja i dalje živi

14.08.2017. / Sportska redakcija

-Danijela se jako dobro sjećam. Bio je to jedan krasan dečko, pravi sportaš. Bog valjda k sebi uzima samo najbolje ljude. Upravo zbog te uspomene na njega drago mi je što sam ja taj preko kojeg se sjećamo njega- rekao nam je nakon ovogodišnjeg memorijala Danijel Kalanj, Ivica Bačurin koji je bio vrhunac boksačke večeri u Maloj Buni.

Želeći da uspomena na Danijela i dalje živi obitelj Bačurin prošlog je ljeta odlučila memorijal koji nosi njegovo ime preseliti u Malu Bunu. Bio je to pun pogodak, a ovogodišnja manifestacija još je podignuta na razinu više.

Boksati doma je najljepše

-Nema ništa ljepše nego boksati tu doma. Jedino mi je žao što imam previše posla oko organizacije zbog čega ne mogu taj meč odraditi nešto ekstra. Nadam se da ću taj organizacijski dio ubuduće prebaciti na svoje ljude koji su voljni pomoći kako bi podizao samu kvalitetu meča- o meču protiv Miloša Dovedana kojeg je nokautirao u drugoj rundi će Bačurin koji je u ring ušao u pratnji Turopoljskog banderija.

-Ja bih volio da me oni svugdje prate pa daj Bože i u nekom od mečeva za titulu- nastavio je Bačurin koji je i ovoga puta imao gromoglasnu podršku publike.

Neraskidiva je to ljubav je to koja traje još od amaterskih dana.

-To su moji ljudi s kojima sam odrastao i s kojima živim svaki dan. Hvala im na ovoj podršci- za kraj će Bačurin koji niti ovoga puta nije mogao izbjeći fotografiranje s mnogobrojnim obožavateljima.

Ivan Njegač na brzaka riješio Matiju Bobića

Uz međunarodni predznak jer u ringu su uz hrvatske boksače ulazili i oni iz susjedne Bosne i Hercegovine, Srbije te Slovenije. No, osim boksača bile su tu i dvije cure; Ema Kozin i Divna Vujanović. Jedino su njih dvije odradile meč do kraja, no u svih osam rundi bolja je bila Ema Kozin koju za dva mjeseca očekuje i borba za internacionalnu titulu.

Osim Ivice Bačurina u ring je ušao i Ivan Njegač koji nije imao previše problema protiv Matije Bobića kojeg je riješio već u prvoj rundi. I ostali mečevi bili su lišeni neizvjesnosti, pa su tako Boško Mišić, Marino Goleš i Ivica Perković lako obračunali s Ivanom Šakićem, Neđadom Čvorovićem i Branislavom Plavšićem.

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

Podijeli