Novosti Sport Događanja

Uspomena iz Sarajeva za cijeli život: Prva velika seniorska medalja i zajedno na postolju s našom olimpijkom Kristinom Tomić

23.05.2023. / Damir Žbulj

U zagrebačkim Sutinskim vrelima održao se Susedgrad Sokol pokal 2023, jak taekwondo turnir na kojem je nastupilo 500 natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Češke.

TKD Velika Gorica je predstavljalo deset boraca, a osvojili su četiri zlata, jedno srebro i četiri bronce.

Matej Turković, Sebastijan Novak. Dora Habijančić i Katarina Bačurin bili su zlatni, Lana Gavrilov je osvojila srebro, a Katja Kajfeš, Lana Horvat, Petra Prlić i Patrik Lončar bili su brončani.

"Odličan nastup naših sportaša koji su na kraju u konkurenciji 35 klubova ekipno osvojili treće mjesto," javio nam je trener i čelnik goričkog taekwondo kluba Igor Matić.

Matić se osvrnuo i na prvu seniorsku G1 medalju Sare Habijančić, kojom je izborila nastup na Europskom prvenstvu.

"Sara je nakon tri velika seniorska turnira, gdje je dva puta osvajala deveto mjesto i jednom je bila peta, uspjela otići i stepenicu više i tako osvojiti svoju prvu seniorsku medalju na nekom velikom međunarodnom turniru. Ova bronca ima i još veću vrijednost, jer je tom medaljom izborila direktan plasman na U-21 Europsko prvenstvo, koje će se u prosincu održati u rumunjskom Bukureštu!"

U Sarajevu je Sara na G1/E2 Taekwondo European multi games turniru nastupila u kategoriji do 57 kilograma i pobijedila je u dvije borbe, dok je u polufinalu zaustavljena od predstavnice Grčke.

Odlično je odradila turnir, koji je okupio 900 natjecateljica i natjecatelja i 30 svjetskih zemalja, a osvojila je nove bodove na svjetskoj ljestvici, gdje će od lipnja biti među 150 najboljih u svojoj kategoriji.

-->>> Sjajna Sara Habijančić u Sarajevu osvojila broncu i osigurala plasman na Europsko prvenstvo: Dan je završio s velikim osmjehom na licu!


Prije dva mjeseca Sara je bila bez plasmana na toj rang listi!

"Moramo istaknuti jednu posebnu situaciju u Sarajevu. Na postolju je sa Sarom bila i naša olimpijka iz Tokija Kristina Tomić, koja je također osvojila broncu. Kristina je 2019. godine, kao aktualna seniorska europska prvakinja i osvajačica svjetske bronce došla na Sarine završne pripreme za kadetsko Europsko prvenstvo kako bi joj dala podršku i još više motivirala za borbe. I eto, nakon četiri godine Sara je na istom postolju s našom olimpijkom i osvajačicom velikih svjetskih i europskih medalja. Uspomena je to koju sigurno neće zaboraviti, njena prva seniorska medalja s G1 turnira," ponosno je poručio Matić.

 

 

 

Podijeli