Novosti Sport Događanja

Uspjeh za povijest: Judo klub Kokica osvojio titulu ekipnih prvakinja Hrvatske, Ana Britvec i Zara Hrvojić zlatne, Lucija Baković osvojila srebro

27.05.2024. / Damir Žbulj

Povijesni uspjeh ostvario je gorički Judo klub Kokica, koji je u konkurenciji djevojčica do 14 godina osvojio ekipni naslov prvakinja Hrvatske! Impresivno!

Natjecanje se održalo u Dubrovniku u dvorani Gospino polje, gdje se okupilo 320 natjecateljica iz 55 hrvatskih klubova, odnosno 207 judaša i 113 mladih judašica.

Sjajna je bila Ana Britvec, koja je u U-14 kategoriji iznad 63 kilograma, u žestokoj konkurenciji, prvo svladala Lanu Mariju Đurđev iz JK PulaFit, u polufinalu je bila bolja Mije Pribislavić iz JK Fortitudo, a u borbi za zlato svladala je Magdalenu Rončević iz JK Mokošica!

Titulu prvakinje Hrvatske u kategoriji do 57 kilograma ostvarila je Zara Hrvojić, koja je za ulazak u polufinale svladala Brunu Matošin iz JK Lika Zagreb, dok je u borbi za finale dobila Klaru Puljiz iz Tempa. U finalnom okršaju je Zara slavila protiv Anje Fatzek iz samoborskog Profectusa!

U kategoriji do 52 kilograma Lucija Baković je stigla do srebra i titule viceprvakinje Hrvatske, nakon što je u prve tri borbe slavila protiv Marije Tomić iz Vinkovaca, Hane Bralić iz Dalmacijacementa i Meri Kokeza iz JK Pujanke. U finalu je malo ponestalo snage i koncentracije pa je Una Crkvenac iz Profectusa ipak odnijela zlato.

No, nije tu bio kraj uspjesima Kokice u Dubrovniku!

Fantastičan je bio i Gregor Janković u kategoriji do 30 kilograma, koji je do titule prvaka Hrvatske stigao nakon četiri pobjede, protiv Dorijana Patrčevića iz Olimpa, Gorana Ištvančića iz Rijeke, Selmira Bečirevića iz Labina i Stjepana Kovačića iz domaćeg Dubrovnika 1966!

Nastupio je i Ivan Pereković, koji je u kategoriji do 46 kilograma osvojio peto mjesto, a Judo klub Kokica su u Dubrovniku su predstavljali i Matej Kraljević i Vanja Vlašić.

 

Podijeli