Novosti Sport Događanja

Upoznaj bolje Turopolje: Vraća nam se cikloturistički maraton Turopoljska milja, požurite s prijavama

25.05.2024. / Damir Žbulj

Nakon pet godina pauze vraća nam se 'Turopoljska milja', cikloturistički maraton u organizaciji Udruge VG Tur Team, koji se ove godine vozi pod motom 'Upoznaj bolje Turopolje'.

"Sama biciklijada je cikloturističkog karaktera i cilj nam je potaknuti što veći broj sudionika na aktivan život u biciklizmu pogotovo u Zagrebačkoj županiji i u Turopolju te privući ljude iz različitih dijelova Hrvatske u prelijepo Turopolje. Ove godine pripremili smo novu rutu sa četiri dobro poznata stajališta," javio nam je Mario Oljača iz organizacije.

Biciklijada će se održati u subotu, 8. lipnja, nije natjecateljskog karaktera, ali bez obzira na to biciklističko – avanturistička Udruga VG Tur Team iz Velike Gorice je osigurala sredstva za veliki broj nagrada, a dobitnici će se saznati izvlačenjem na tomboli...

Sve sudionike petog izdanja Turopoljske milje čeka i okrjepa, kiflice, voće i voda, na stajalištima, a na samom kraju manifestacije će svi uživati u gulašu, roštilju i sladoledu.

"Novost je da će 5. Turopoljska milja imati i humanitarni karakter, a dogovorena je suradnja s Udrugom Veliko Srce Malom Srcu, gdje će dio sredstava od kotizacija ići za potrebe Udruge VSMS! Također, VSMS će imati svoj štand na kojem će se uz donaciju moći uzeti majica i ostali rekviziti Udruge VSMS . Dodatno će biti mogućnost također uz donaciju uzeti i nešto od biciklističke odjeće," dodao je Oljača i dodao:

"Prijave su već krenule, a broj sudionika je ograničen pa požurite s prijavama!"

Kotizacija je 10 eura za online prijavu, a 15 eura za prijavu na dan biciklijade. Mlađi od 16 i stariji od 65 godina ne plaćaju kotizaciju, ali su iz organizacije napomenuli kako osobe mlađe od 16 godina smiju sudjelovati uz pratnju punoljetne osobe te je obavezno nošenje zaštitne kacige.

Poznat je i raspored Turopoljke milje, okupljanje i podjela brojeva je u Pleškoj ulici 38, nakon toga slijedi kratko upoznavanje s rutom i cijelom manifestacijom, u 10 sati je start, a predviđeni dolazak na cilj je oko 16 sati. Nakon toga slijedi druženje uz hranu i piće i zabavni program.

Ruta pete Turopoljsko milje bit će: Pleška 38 - Rakarska ulica - Kobilić - Črnkovec - Ščitarjevo Andautonija (1. stajalište) - Drenje Ščitarjevsko - Trnje - Lekneno - Črnkovec - Lazina Čička - Novo Čiče (2. stajalište - Etno naselje Novo Čiče) - Posavska ulica - Jagodno - Poljana Čička - Kučni most - Lugarnica (3. stajalište - Žirovina) - Turopolje - Buševec - Podvornica - Turopoljsko Posavskog odreda - Spomen dom 153. brigade HV (4. stajalište) - Malobunska cesta - Kušanec - Slavka Kolara - Kralja Zvonimira - Pleška 38.

Krenite s pripremama, ako već niste!

 

(Foto: VG TUR TEAM)

Galerija slika

Upoznaj bolje Turopolje: Vraća nam se cikloturistički maraton Turopoljska milja, požurite s prijavama

Podijeli