Novosti Sport Događanja

Unatoč svim problemima: Goričanke su i iduće sezone Prva liga!

24.06.2024. / Damir Žbulj

S obzirom na sve okolnosti, ostanak u prvoligaškom društvu nogometašica Gorice zaista je senzacionalan uspjeh! Uz toliko problema s ozljedama i izostancima pravo je sportsko čudo da su djevojke ostvariti svoj cilj i zbog toga zaslužuju sve čestitke!

Nakon odličnog prvog dijela premijerne prvoligaške sezone krenuli su problemi, u drugom dijelu prvenstva trener Stefan Rajić nije mogao računati na Luciju Vunić, kapetanicu Pericu Cicijelj, Luciju Borovac, Anu Pavičić, Vanessu Hansen, Izabelu Van Ass, Niku Tokić, Helenu Štimac, Katarinu Đukić, Valentinu Vinetić...

Međutim, preostale cure su se 'skupile' i odigrale najbolje kada je bilo najpotrebnije, u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u prvoligaškom društvu!

Protivnice su bile nogometašice Koprivnice, koje u dva dvoboja jednostavno nisu imale nikakve šanse. Jer nakon 6:0 na domaćem terenu, uz hat-trick Lotte Rendulić, dva komada Nere Stipetić i jedan Andree Godinić, Goričanke su slavile i na gostovanju u Starigradu pored Koprivnici.

Nera Stipetić, Sara Klarić, Lucija Delač i Anja Gačić svojim su golovima stavile pečat na 4:1 slavlje i zasluženi ostanak u najvišem rangu hrvatskog klupskog ženskog nogometa.

U prvih 11 bile su Mihaela Ban, Leonarda Škiljan, Ana Demo, Sara Klarić, Andrea Godinić, Lotta Rendulić, Anja Gačić, Ivana Cvetković, Jelena Dizdar, Rajna Franulić i Nera Stipetić. Priliku s klupe dobile su i rezervna vratarka Lorena Šagovac, Marta Crnković, Marija Rimac, Ema Čunčić i Lucija Delač, dok je u sastavu kao moralna podrška bila i kapetanica Cicijelj.

Želimo prije svega svim curama oporavak od ozljeda i povratak na travnjak, a onda će i sezona biti puno manje stresna.

Fantastičan uspjeh ostvarile su i kadetkinje i pionirke ŽNK Gorica Kömmerling, pod vodstvom Perice Cicijelj, Sare Klarić i Adisa Hošića, koje su protiv Slavonije iz Požege također sačuvale svoje mjesto u Prvoj HNLŽ!

Podijeli