Novosti Sport Događanja

Udarnice Lena Dunđerović i Barbara Brdovčak brane boje Hrvatske na Beach Handball Global Touru u Poljskoj!

01.07.2022. / Damir Žbulj

Nakon što su hrvatski rukometaši, i juniori i seniori, pokorili konkurenciju na Svjetskom prvenstvu u grčkom Heraklionu na otoku Kreti, uzbuđenja u rukometu na pijesku se nastavljaju i u poljskom Gdanjsku, gdje će naša i muška i ženska reprezentacija sudjelovati na Beach Handball Global Tour natjecanju, prvom od četiri turnira iz ove serije...

Izbornica ženske selekcije Iva Kanjugović u sastav je pozvala i dvije igračice velikogoričkog ŽRK Udarnik pa će tako i Lena Dunđerović i Barbara Brdovčak braniti boje Lijepe naše u Poljskoj.

U ekipi su još i Paula Barić, Matea Grgec (ŽRK Sloga), Katja Heraković, Katja Hunjadi (RK Sesvete Agroproteinka), Leonarda Kapetanović (RK Trešnjevka), Lucia Lesac (RK Trešnjevka), Anja Vida Lukšić (RK Trešnjevka) i Lucija Tesar (ŽRK Sloga).

U stručnom stožeru je i dalje Lukrecija Čurek iz ŽRK Gorica, kao fizioterapeutkinja, koja je ovog mjeseca već oko vrata stavila dva svjetska zlata s juniorskom i seniorskom muškom reprezentacijom Hrvatske!

 

Izbornik Mladen Paradžik malo je promijenio sastav u odnosu na momčad iz Grčke, a Lucian Bura i Filip Goričanec iz HRK Gorica dobili su zasluženi predah.

Ženski dio turnira hrvatske će reprezentativke otvoriti utakmicom protiv Njemačke. Drugu utakmicu u petak će igrati protiv Poljske. Posljednja utakmica turnira na rasporedu je u nedjelju, protiv Španjolske.

Rukometaši otvaraju natjecanje protiv domaćina Poljaka, nakon toga igraju protiv Španjolske, a u subotu je na rasporedu okršaj s Njemačkom.

Utakmice Beach Handball Global Toura pratite na International Handball Federation - IHF YouTube kanalu

 

Mlade rukometašica Udarnika nastupale su u Makarskoj na 24. izdanju velikog međunarodnog turnira.

"Sudjelujemo s 48 djevojčica podijeljenih u četiri ekipe, odnosno u tri kategorije. Djevojke rođene 2007./08, dvije ekipe 2009/10 i najmlađa ekipa 2011. godišta."

Galerija slika

Udarnice Lena Dunđerović i Barbara Brdovčak brane boje Hrvatske na Beach Handball Global Touru u Poljskoj!

Podijeli