Novosti Sport Događanja

U sjajnoj košarkaškoj partiji Cibona ipak zaustavila pobjednički niz Goričana

13.02.2021. / Damir Žbulj

Sjajnu košarkašku partiju pružili su Gorica i Cibona u derbiju hrvatskog prvenstva i važnom dvoboju za priključak samom vrhu ljestvice, a nakon velike borbe, u ranije dogođenom dvoboju 15. kola HT Premijer lige, ipak su s 90:94 slavili gosti iz Zagreba, čime je zaustavljen gorički niz od osam uzastopnih prvenstvenih pobjeda...

Već nakon prve četvrtine bilo je jasno kakva će ovo biti utakmica. Obje ekipe bile su raspoložene u napadu, a rezultat na semaforu bio je izjednačen (25:25).

Bikovi su se u drugoj četvrtini vratili u vodstvo, imali su u četiri minute prije poluvremena i pet poena viška (39:34), međutim, igrači Cibone uspjeli su u nastavak ovog zanimljivog okršaja ući s 44:47.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom poluvremenu, uz veliku borbu za svaku loptu i rezultatsku neizvjesnost. Istina, Vukovi su diktirali ritam, ali tek su u finišu treće dionice stigli do 'opipljivije' prednosti. Ubačajima Prkačina i Bilinovca prvi puta razlika je i dvoznamenkasta (58:69), no, s druge strane odgovorio je Uljarević.

U završnih deset minuta Goričani ulaze s 'minus osam', ali i vjerujući kako mogu do preokreta.

Ipak, svaki put kad su Bikovi priprijetili gosti pronalaze prava rješenja i pogađaju važne šuteve, od Markote i Drežnjaka pa do mladog Roka Prkačina, bivših, sadašnjih i budućih nositelja igre hrvatske reprezentacije.

Zakucavanjem Kreše Ljubičića na ulasku u zadnju minutu na semaforu je 82:88, ali Prkačin i Toni Nakić ubačajima s linije slobodnih bacanja ne dopuštaju bilo kakvu dramu u završnici.

Bivši igrači Cibone, Uljarević s 19 i Ljubičić 18 poena, predvodili su Goricu, kapetan Majcunić dodao je 13, a dvoznamenkasti učinak imao je i Lovro Mazalin s 12 koševa i sedam skokova. Nedostajao je doprinos ozlijeđenog Bakovića...

Mladi Prkačin upisao je double-double učinak od 20 poena i deset skokova, dok je Amerikanac Reynolds dodao 17 koševa.

Ekipi Josipa Sesara ovo je u 20. nastupu četvrti ovosezonski poraz, jedan manje imaju Cibona i vodeći Zadar.

Nakon subotnjeg finala hrvatskog Kupa Krešimira Ćosića, u kojem se sastaju Zadar i Split, slijedi reprezentativna pauza i kvalifikacije za EuroBasket, dok Bikovi domaće natjecanje nastavljaju krajem veljače, protiv Splita i Dubrave Furnira, momčadi koje su, uz Zadar i Cibonu, jedine još ove sezone dobile Goricu.

Podijeli