Novosti Sport Događanja

U Obrezini održan Plenum klubova, zna se kad počinje nova sezona 1. ŽNL Istok

24.07.2020. / Damir Žbulj

NK Mladost iz Obrezine bio je domaćin Plenuma klubova 1. Županijske nogometne lige Istok uoči početka nove sezone.

Zbog pandemije koronavirusa odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza proljetni dio ovogodišnjeg natjecanja nije odigran, no, svi se optimistično nadaju kako će se amaterski nogomet nastaviti i kako COVID-19 više neće predstavljati takvu opasnost da se ligaška nadmetanja ponovno obustave.

Na Plenumu u Obrezini, kojeg je vodio povjerenik za natjecanje 1. ŽNL Željko Mihalj, sudjelovalo je 14 predstavnika klubova, a izostali su jedino predstavnici NK Vatrogasac i NK Zvekovac.

Nazočni su bili i tajnik NS Zagrebačke županije Mladen Žugec, povjerenik za suđenje 1. ŽNL Dejan Budić i tajnik NS Velike Gorice Stjepan Petrac.

Kratki osvrt na neodigrani proljetni dio sezone dao je povjerenik 1. ŽNL Istok Željko Mihalj:

"Liga će ove sezone imati 16 sudionika, a novi klubovi su NK Kupa iz Pokupskog i NK Gaj iz Gaja. NK Mraclin igra kvalifikacijsku utakmicu protiv NK Pušća za popunu Jedinstvene županijske nogometne lige i ako izbori plasman u viši rang u 1. ŽNL Istok zamijenit će ga neki drugi klub."

Mjesto u JŽNL je na temelju plasmana na tablici u trenutku prekida natjecanja zbog COVID 19 osigurao NK Ban Jelačić iz Vukovine.

"Prvenstvena sezona u 1. ŽNL Istok, odlukom većine nazočnih klubova, počet će 22./23. kolovoza i niti jedno kolo se neće igrati srijedom," naglasio je Mihalj.

"Svi klubovi moraju platiti kotizacije za proljetni dio sezone 2019/20, no, za jesenski dio sezone 2020/21 klubovi neće morati platiti kotizacije, ako imaju isti broj momčadi u natjecanju kao i u proljeće 2019/20."

Tajnik NS ZŽ Mladen Žugec upoznao je nazočne s radnjama koje klubovi moraju napraviti prije početka sezone - obaviti liječničke preglede igrača u ovlaštenim ambulantama, zatražiti na vrijeme izradu licenci za službene osobe klubova.

Prijelazni rok s 'recipisom', odnosno na vlastiti pismeni zahtjev, traje do zaključno 31. srpnja, a nakon toga pa sve do 15. listopada igrači se mogu registrirati samo na osnovu ispisnice, javio nam je tajnik NS Velike Gorice Stjepan Petrac.

Održan je i ždrijeb parova nove sezone. Izvučeni su brojevi klubova i 'premna Bergeru' će se u prvom kolu sastati:

NK Meštrica - NK Posavec (Orle)
NK Dinamo Hidrel (Novo Čiče) - NK Gaj
NK Zvekovac - NK Kloštar (Kloštar Ivanić)
NK Lonja (Lonjica) - NK Vatrogasac (Kobilić)
NK Ban Jelačić (Banovo) - NK Mraclin (ili neki drugi klub, ako se Mraclin plasira u JŽNL)
NK Milka Trnina (Vezišće) - NK Dubrava
NK Mladost (Obrezina) - NK Ostrna (Velika Ostrna)
NK Buna (Mala Buna) - NK Kupa (Pokupsko)

Podijeli