Novosti Sport Događanja

Turopoljsko srce u prosincu kuca najjače!

09.12.2022. / Damir Žbulj

 I ove godine će Turopoljke i Turopoljci iznova pokazati koliko je veliko njihovo srce. Izuzetno uspješna i hvaljena humanitarna akcija 'Turopoljsko srce' održat će se u petom izdanju, a ponovno će biti u dva dijela, od donatorske večere i sada već tradicionalnog humanitarnog malonogometnog turnira.

Donatorska večera održat će se u četvrtak, 15. prosinca, domaćin će biti Club 100, a treba ponoviti kako se lani od aukcije dresa prikupilo rekordnih 121.600,00 kuna.

Tri dana kasnije, u nedjelju, 18. prosinca, centar Turopoljskog srca bit će 'Panadić sport', a za prestižnu titulu pobjednika humanitarnog turnira borit će se Club 100, Caffe bar Scotch i Caffe bar Passage, Oziris bar, Pub VG, Caffe bar Kod Rojca, VG Sport caffe, Panadić Sport, Caffe bar Bobi & Caffe bar Mario, Caffe bar VAR, Caffe bar Barbara, Caffe bar Dobardan, Caffe bar Chelos.

Još kad bi Vatreni dogurali do finala Svjetskog prvenstva, sigurni smo da bi SC Panadić sport 'gorio'. Međutim, iz dosadašnjeg iskustva znamo da nas u svakom slučaju očekuje fantastična atmosfera i taj pravi blagdanski duh darivanja i dobrote, koji nam svima pomalo treba u ovo doba godine.

Plemenita svrha je prikupiti što više novčanih sredstava za potrebite obitelji u našem gradu i čitavom Turopolju.

Jedan od idejnih začetnika i predsjednik Udruge Turopoljsko srce je Ivan Prelec, poznati gorički nogometni stručnjak i trener, a uz njega su to od početka i Dražen Vezmar, Matija Dvorneković, Kristijan Japec i brojni drugi koji su bez razmišljanja željeli pomoći, na ovaj ili onaj način. 

"Sretni smo i ponosni jer se naš 'mali krug velikih ljudi' svakom godinom povećava- u broju volontera koji su na raspolaganju, ljudi koji se uključuju i spremni su podržati akciju donacijama te u broju igrača i klubova koji se rado odazivaju donirajući svoje dresove. O Turopoljskom srcu se ne priča više samo u Turopolju, već se pozitivan glas širi i ostatkom Hrvatske. Velika je to stvar za nas, ali i za sve ljude kojima pokušavamo pomoći."

"Svi s nestrpljenjem očekujemo nadolazeće aktivnosti. Prostor 'Stotke', u kojem će se održati Donatorska večer, omogućava nam odlične uvjete za prijem većeg broja ljudi. Uz velik broj dresova koje smo prikupili i za koje vjerujemo da će opravdati očekivanja aukcije, pripremamo i druga iznenađenja za sve goste i nadamo se da ćemo ispuniti glavni i osnovni cilj radi kojeg se i nalazimo, a to je da prikupimo što veći iznos novca s kojim ćemo moći pomoći potrebitim obiteljima. Sigurni smo da nam u prilogu ide i dobar rezultat Hrvatske na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, pošto nam dresovi mnogih reprezentativaca stiže direktno iz Katra."

"Par dana nakon Donatorske večeri, 18. prosinca, imat ćemo već poznati turnir u Panadiću. Vjerujem da ćemo i taj dan provesti u ugodnom druženju i nogometnom nadmetanju te ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže i podrže ovu humanitarnu akciju“, istaknuo je Prela. 

Lani je u tu svrhu prikupljeno rekordnih 141.550,00 kuna!

Sigurni smo kako će se i ta cifra ovog prosinca nadmašiti!

Podijeli