Novosti Sport Događanja

Turopolje ipak ne mora u kvalifikacije: Ulazi u jedinstvenu 1. ŽNL s Bunom, Posavcem, Vatrogascem iz Kobilića, Kupom iz Pokupskog i obrezinskom Mladosti

18.06.2024. / Damir Žbulj

Nakon što su u posljednjem ovosezonskom kolu s 1:0 dobili Dinamo iz Novog Čiča, golom Damira Josića, nogometaši Turopolja završili su na šestoj poziciji 1. ŽNL Jug te iduće sezone nastupati u jedinstvenoj 1. ŽNL, koja će imati 16 klubova! Trebali su svoje mjesto izboriti kroz kvalifikacije, ali ih je ipak malo pomazila sreća...

Izvršni odbor Nogometnog saveza Zagrebačke županije donio je odluku o popuni tog natjecanja u koje ulaze dva kluba koji su bili posljednji u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, među njima su i Kupa iz Pokupskog te vjerojatno i obrezinska Mladost. 

Ulaze i po četiri kluba iz dosadašnjih 1. ŽNL Zapad, Jug i Istok, a to će biti još 12 klubova, koji su to ostvarili plasmanom i uvjetima natjecanja, odnosno svojim selekcijama mladeži, a među njima su Buna, Posavec i Vatrogasac iz Kobilića.

Još dva kluba smo trebali dobiti kroz dodatne kvalifikacije, koje su se trebale igrati u Mičevcu, ali je NK Krašić odustao od daljnje borbe pa će tako i NK Turopolje i NK Graničar iz Tučenika ući u tu jedinstvenu 1. Županijsku nogometnu ligu.

Turopolje je apsolutno zaslužilo svoje mjesto u ovom rangu natjecanja i sada svi mogu na zasluženi odmor.

Podijeli