Novosti Sport Događanja

Trener Nikolić i četiri igrača Gorice s hrvatskom juniorskom reprezentacijom uvjerljivo izborili Svjetsko prvenstvo

09.01.2023. / Damir Žbulj

Hrvatska juniorska rukometa reprezentacija, koju s klupe vodi trener Gorice Andrija Nikolić i koja u svom sastavu ima četiri igrača HRK Gorica, izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu!

U kvalifikacijama u talijanskom Chietiju mladi Hrvati su prvo nadigrali Izrael (36:25), nakon toga su deklasirali vršnjake iz Crne Gore (37:24), dok su na kraju 'pregazili' domaćina Italiju (33:16).

Boje hrvatske reprezentacije su u ovoj akciji nosili Jakov Dujić, Adam Šalić, Rok Malin i vratar Mislav Turčić, koji trenutno nose dres Gorice, a sve ih je majstorski vodio Andrija Nikolić, dobitnik nagrade za najboljeg trenera našeg grada u prošloj godini, u izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice.

Za Hrvatsku su još igrali Matej Mandić, Marin Božičević, Matija Car, Ivan Barbić, Matej Komljenović, Patrik Hršak, David Štrković, Karlo Jurić, Matej Vuleta, Petar Lulić i Marin Lisac.

Juniorsko Svjetsko prvenstvo održat će se u lipnju i srpnju u Njemačkoj i Grčkoj, a nekako smo uvjereni da će pod Nikolićevim vodstvom ova generacija zablistati na velikoj međunarodnoj sceni i kako ćemo kroz nekoliko godina neke od ovih igrača sasvim sigurno gledati i u našoj seniorskoj reprezentaciji!

 

(Foto: HRS)

 

Podijeli