Novosti Sport Događanja

Trener goričkih rukometaša novi izbornik hrvatske juniorske reprezentacije: Na popisu i pet igrača Gorice!

06.10.2022. / Damir Žbulj

Sjajan rad s mladim igračima i odlični rezultati s Goricom nisu prošli nezapaženo i Andrija Nikolić zaslužio je mjesto izbornika hrvatske juniorske rukometne reprezentacije!

Ovogodišnji 'eksperiment' s Igorom Vorijem, legendom hrvatskog rukometa, kao izbornikom nije uspio. Hrvatska je u srpnju M20 EHF Europsko prvenstvo završila na 14. mjestu, što je drugi najlošiji rezultat u povijesti nastupa na kontinentalnim smotrama i sada su se u Hrvatskom rukometnom savezu okrenuli treneru koji se dokazao u radu s perspektivnim i talentiranim rukometašima... 

Nikolić je u Goricu stigao u prosincu 2018. godine, 'na posudbu' iz PPD Zagreba, u sklopu suradnje između dva kluba, a ubrzo je posložio momčad i Gorica sada zauzima mjesto u vrhu hrvatskog rukometa, odmah iz Zagreba i našičkog Nexea.

Trenersku karijeru započeo je u Zagrebovoj školi rukometa, bio je pomoćnik brojnim trenerima hrvatskog prvaka, od Vujovića, Kamenice, Goluže pa do nažalost prerano preminulog Zlatka Saračevića.

Dvije godine je surađivao i s bivših hrvatskim izbornikom Željkom Babićem na klupi bjeloruskog Meškova iz Bresta.

Kroz Goricu su u proteklih nekoliko sezona afirmaciju stegli brojni naši mladi igrači, poput našeg 'domaćeg dečka' Frana TomašićaDavor Ćavar se preko Gorice izborio za svoje mjesto u PPD Zagrebu, jedno vrijeme je Zagrebov dres nosio i Ivan Laljek, a važne minute u svom napretku i razvoju su u goričkim redovima stekli i Luka Lovre Klarica i Zvonimir Srna, danas seniorski hrvatski reprezentativci.

Nikolić je objavio popis, a uskoro će i okupljanje, koje će juniorska reprezentacija odraditi u Ludbregu. Neće igrati pripremne utakmice, nego će samo trenirati raditi na taktičkim detaljima novog izbornika.

Juniore pod Nikolićevim vodstvom u siječnju iduće godine čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Njemačkoj, a Hrvatska se nalazi u skupini s Italijom, Crnom Gorom i Izraelom.

Na popisu je i čak pet mladih rukometaša Gorice, vratar Mislav Turčić, krilo Rok Malin, pivot Adam Šalić te bekovi Jakov Dujić i Matej Svržnjak, koji već ima bogatog reprezentativnog iskustva u mlađim kategorijama.

Malin, Šalić i Dujić ovog su ljeta pojačali goričke redove i ne sumnjamo kako će u budućnosti, pod vodstvom Andrije Nikolića, izrasti u nositelje igre.

Na popisu su za iduće juniorsko okupljanje su i Toma Lučin (MRK Trogir), Marin Božićević (Spačva Vinkovci), Matija Car (Poreč), Ivan Barbić (Dubrava), Zlatko Raužan (Sesvete), Matej Komljenović (Dubrava), Patrik Hršak (Sesvete), Fabijan Grubišić (Varaždin 1930), Mislav Obradović (Dubrava), David Štrković (Sesvete), Marin Lisac (Dubrava), Noa Zubac (Lomza Viva Kielce), Rudolf Bobaš (UHK Krems), David Jurišić (ASV - Hamm Westfalen). Među pričuvama su Marko Pikec (Zamet), Tino Viskić (Zamet) i Grgo Luketin (RK Balić-Metličić 07).

Podijeli