Novosti Sport Događanja

Trener Gorice nema zamjerki za svoje igrače: Odigrali smo onako kako smo se dogovorili

05.11.2022. / Damir Žbulj

Trener Gorice Igor Angelovski i u svojoj desetoj prvenstvenoj utakmici na klupi Gorice nije stigao do pobjede. Ne samo da nije slavio u Puli, nego je momčad pod njegovim vodstvom doživjela još jedan deprimirajući poraz, nakon što su pogodak za 1:0 primili u samoj završnici utakmice.

Turopoljski prvoligaš je ponovno većinu prvog poluvremena izgledao bezidejno, pomalo izgubljeno i preplašeno i osim nekoliko povremenih 'bljeskova', kao što je bila 'prilika' Korce nakon kornera, nije ozbiljnije ugrozio suparnička vrata.

Iz drugog poluvremena možemo tek izdvojiti 'zicer' Pršira, ali sve je to premalo za ekipu za koju svi govore da zaslužuje bolju poziciju na ljestvici.

Nakon partije u Puli sasvim je jasno zašto se Gorica nalazi na samom dnu prvenstvenog poretka.

"Veoma teška utakmica za nas. Igrali smo protiv ekipe koja se jako branila i lomila ritam igre - uspješno su to činili. Sjeckali su igru. Ponosan sam na dečke i imali smo bolji pristup nego sa Šibenikom jer smo završili akciju. Imali smo i više prilika za pogocima, stoga sam ja veoma zadovoljan," poručio je strateg pobjedničke momčadi Gonzalo Garcia

Angelovski je na Drosini zaigrao s tri stopera, momčad mu je više razmišljala o obrani svog gola, a ne o napadačkim aktivnostima i onda se, kao što je to često u nogometu, dogodi da primiš pogodak u samom finišu susreta...

"Čestitam Istri na pobjedi. Čestitke mojim igračima, odigrali smo onako kako smo se dogovorili, borili smo se za svaku loptu, u svakom duelu. Nažalost, nismo izdržali do kraja. Istra je dala 'slučajan' gol, lopta je stigla do njihovog napadača, koji je realizirao šansu i dobili su utakmicu. Mislim kako smo, po svemu što se dešavalo, zaslužili taj bod, ali nismo ga uzeli."

"Nemam zamjerku za svoje igrače, na zalaganju i na svemu što su odigrali," smatra strateg Gorice, koja je pet od trenutnih sedam bodova osvojila dok je trener bio Samir Toplak.

Jedinu ovosezonsku pobjedu je Gorica upisala protiv Lokomotive, sada već davnog 13. kolovoza.

Angelovski je u deset prvenstvenih kola osvojio dva boda. Nevjerojatno. Još je žalosnije što je u tom razdoblju njegova momčad zabila tek pet golova, niti u jednoj od tih utakmica više od jednog.

Efikasna je Gorica bila tek u šesnaestini finala Kupa, ali je tada s druge strane terena bio tek drugoligaš Dubrava Tim kabel, a i tada su Goričani do 3:2 slavlja stigli u sudačkoj nadoknadi...

"Ovo nam se događa u nizu, izgubili smo od Dinama u 93. minuti, od Hajduka u 98. i evo sad. Slažem se da je to malo deprimirajuće, jer da nas je protivnik nadigrao i stvorio deset prilika, onda ne bi ništa govorio. Odigrali smo ravnopravnu utakmicu, imala je Istra svoje trenutke, imali smo ih i mi. Možda smo mogli preko Korce i Pršira zabiti. Ali, to su sportaši i to se događa. Moramo sada svi zajedno pronaći snagu za iduće dvije utakmice i za nastavak prvenstva."

"Ima se još puno za igrati. Pokazali smo u svim utakmicama da smo ravnopravni, mislim da nećemo odustati," i dalje je uvjeren Angelovski, koji nije želio govoriti o svojoj situaciji u klubu nego je samo rekao kako mu je klupska Uprava nedavno priopćenjem dala podršku.

Vidjet ćemo hoće li bivši makedonski izbornik zaista ostati u Turopolju do kraja ove sezone, hoće li se nastaviti ova agonija ili će se u zimskoj pauzi i prijelaznom roku uspjeti podignuti razina kvalitete u ovoj momčadi.

Naravno, veliku odgovornost za ovu situaciju ima i klupska Uprava na čelu s predsjednikom Črnkom, koji je do nedavno i obavljao funkciju sportskog direktora i koji je sa svojom 'skautskom službom' bio zadužen za dovođenje novih igrača.

Samo ovog ljeta prodana su dva ključna defenzivna veznjaka, Hrvoje Babec i Anthony Kalik, a za njih nisu dovedene adekvatne zamjene. Još od zimskog transfera Kristijana Lovrića u Osijek nije pronađeno adekvatno ofenzivno rješenje. Gorica i dalje nema kvalitetnog napadača, ali i trenutni stil igre jednostavno ne garantira puno prilika pred suparničkim vratima. Naravno da je uz takvu defenzivnu taktiku onda i posljednja linija obrane pod velikim pritiskom i naravno da se onda i događaju pogreške pred vratima Ivana Banića, koji također ove sezone ima puno uspona i padova. Od fenomenalnih, vrhunskih intervencija do golova koje jednostavno prvoligaški vratar ne bi smio primiti.

"Napravit ćemo jednu dobru analizu, puno toga ove sezone nije bilo kako treba i onda ćemo pronaći rješenje i onda ćemo drugi dio sezone probati nadoknaditi zaostatak," poručio je za kraj Angelovski, nakon osmog poraza na klupi Gorice.

Turopoljski ljubitelji nogometa mogu se samo nadati boljim vijestima u srijedu na Šubićevcu, u osmini finala Kupa sa Šibenikom, a onda i da će Gorica napokon proigrati u posljednjem ovogodišnjem prvenstvenom kolu, doma s Varaždinom.

Svjetsko prvenstvo počinje 20. studenog, a zimska pauza će ove specifične sezone trajati do 20. siječnja, kad će Gorica prvo gostovati kod Dinama, a onda osam dana kasnije i kod Osijeka!

 

Podijeli