Novosti Sport Događanja

Tin Kaurić M20 prvak Hrvatske u sprint triatlonu, šesti u ukupnom poretku!

14.09.2020. / Damir Žbulj

Član velikogoričkog triatlon kluba Tin Kaurić osvojio je naslov prvaka Hrvatske u svojoj kategoriji mlađih seniora (M20/U23), dok je u ukupnom poretku završio na šestom mjestu.

"Odličnim rezultatom i konačnim plasmanom Tin je potvrdio svoj status reprezentativca te da je trenutno jedan od najboljih mlađih triatlonaca u Hrvatskoj!"

Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu, koji se sastoji od 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom i pet kilometara trčanja, održano je u sklopu posljednjeg kola Hrvatske triatlon lige na zagrebačkom Jarunu.

Broj natjecatelja bio je ograničen na 50, a nastupili su oni koji su to svojim plasmanom, osvojenim bodovima na prijašnjim natjecanjima i pozicijom na rang-listi izborili.

Tin je izvrsno odradio plivačku dionicu, na biciklu je držao priključak s vodećima te je uslijedila napeta trkačka borba za ukupni plasman, a na kraju je stazu prošao u vremenu 55:59 minuta.

"Ovom finalnom utrkom završena je prva Hrvatska Triatlon Liga kao novi format natjecanja. Uvjeti održavanja lige nisu bili idealni zbog situacije sa Covidom, no organizatori utrka su dali sve od sebe i liga je uspješno finalizirana. Zahvaljujemo i čestitamo Triatlon Klubu Split i Zagrebačkom Triatlon Savezu," poruka je Hrvatskog triatlon saveza.

 

 

Podijeli