Novosti Sport Događanja

Tena Petračić - nada godine

14.05.2021. / Damir Žbulj

Članica Maraton kluba Velika Gorica Tena Petračić na dodjeli nagrada Zajednice sportskih udruga Zagrebačke županije proglašena je 'nadom godine'.

Tena je mlađa kadetkinja Atletske škole MKVG, rođena 2007. godine, a protekle atletske sezone je ostvarila nekoliko sjajnih i zapaženih rezultata. Postavila je državni rekord i osvojila prvo mjesto na atletskoj stazi u dvorani u disciplini 800 m s vremenom 2:27,75. Na prvom je mjestu u RH po tablicama Hrvatskog atletskoga saveza za 2020., u ukupnom poretku mlađih kadetkinja u disciplinama 600 i 800 m te na drugom mjestu u RH na 400 m.

Tri godine u nizu je pobjednica Županijskog krosa Osnovnih škola Zagrebačke županije. Dvije godine uzastopce je u izboru ZSUGVG nominirana i također proglašena nadom godine.

"Tena je odlična učenica Osnovne škole Vukovina te je u potpunosti predana izvršavanju svojih školskih obveza i redovitosti treninga. Njen neosporan atletski talent savjesno nadograđuje upornim radom i discipliniranim pristupom kod izvršavanja trenažnog procesa pa je kao takva postala uzor i produktivan motivator ostalim polaznicima naše Atletske škole," poručili su iz njenog kluba pa dodali:

"Kvalitetna suradnja s trenerom Franjom Gavranovićem i ogromna podrška kojoj Teni bezrezervno pružaju roditelji Mario i Sanja te sestre Tara i Anja, također članice naše Atletske škole, su joj moralno nadahnuće u stvaranju rezultata, dok je za daljnji vrhunski rezultat u starijim kategorijama u bliskoj budućnosti, Teni kao rođenoj Turopoljki već sada je potreban angažman i konkretna potpora šire zajednice. Mi u Klubu vjerujemo kako se s dosadašnjim postignutim rezultatima Tena nametnula kao jedan od kvalitetnih kandidata kojeg žurno treba uključiti u programe potpore namijenjenim izvanrednim sportskim talentima. U prilog ovoj tvrdnji idu spomenuta priznanja koja je ona svojim angažmanom na treningu i natjecanju sigurno zaslužila."

 

 

 

 

 

 

Podijeli