Novosti Sport Događanja

Svestrana Lukrecija Čurek u stožeru hrvatske ženske nogometne reprezentacije: Ovo okupljanje drugačije je nego inače

18.09.2020. / Damir Žbulj

Hrvatska ženska seniorska nogometna reprezentacija u petak nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom protiv Švicarske u Zaprešiću.

Veliko priznanje da bude dio stručnog stožera izbornika Mate Prskala zaslužila je svestrana Velikogoričanka Lukrecija Čurek, koja je fizioterapeutkinja hrvatskih nogometnih reprezentativki...

"Bila sam do sada uključena u reprezentativna okupljanja mlađih dobnih skupina hrvatske ženske reprezentacije, a ovo mi je drugi angažman za seniorsku selekciju. Hrvatska igra kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine, u petak igramo sa Švicarkama, a u nedjelju putujemo za Rumunjsku gdje u utorak igramo novi dvoboj," poručila je Lukrecija u razgovoru za VG Danas.



Nakon četiri odigrana kola, Hrvatice imaju tri osvojena boda - gostujuću pobjedu protiv Litve na samom startu - te zauzimaju četvrto mjesto na tablici kvalifikacijske Skupine H, bodovno poravnate upravo s Rumunjkama.



Talentirana Lukrecija je rukometna vratarka, igračica i trenerica u ŽRK Gorica, prvakinja Hrvatske u rukometu na pijesku, radila je kao fizio u HNK Gorica...

Novo okupljanje ženske nacionalne izabrane vrste doživjela je u ovim novim okolnostima pandemije koronavirusa.

"Da, zbog epidemije COVID-19 ovo okupljanje je sasvim drugačije nego inače. Maksimalno se pridržavamo svih epidemioloških mjera pa tako i minimaliziramo kontakt s igračicama u smislu terapija, osim onih nužnih. Zbog svih poštivanja svih tih mjera dani su nam nekako i predugi, nema nekog druženja kao inače, šetnji po gradu..."

Utakmica sa Švicarkama u Zaprešiću igra se na stadionu Ivan Laljak Ivić u petak od 17.30 sati.

NOGOMETAŠICE BAYERNA, JUVENTUSA, BAYER LEVERKUSENA...

Na popisu izbornika Prskala najviše je igračica Splita - Ana Dujmović, Matea Bošnjak, Fatjesa Gegollaj, Anela Lubina, Iva Bukač, Petra Pezelj, Antonia Dulčić, Anamarija Mišetić, Karla Šabašov. Katarina Pranješ je iz ŽNK Osijek, ali imamo i internacionalke, koje nastupaju u brojnim poznatim europskim klubovima. Ivana Slipčević igra za Bayern, Doris Bačić za Juventus, Iva Landeka za francuski Montpellier, Ivana Rudelić za Bayer Leverkusen. Mihaela Horvat i Helena Spajić igraju za njemački Horn, Andrea Glibo članica je Wacker Innsbrucka, Leonarda Balog nastupa za SKN St. Pölten, Ana Jelenčić za Hellas Veronu, dok je Kristina Šundov nogometašica švicarskog Basela. Upravo je Kristina ovih dana imala dodatan razlog za slavlje...

"Unatoč koroni, atmosfera je pozitivna, a zajedno smo proslavile i rođendan naše reprezentativke Kristine Šundov, a naravno sve je proteklo u odličnom raspoloženju, ali i maksimalnom pridržavanju epidemioloških mjera," istaknula je Lukrecija.


Na ljestvici su vodeće Belgija i Švicarska s maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, Hrvatice i Rumunjke imaju po tri boda, dok je Litva na dnu ljestvice još uvijek na 'nuli'.

"Cure su fizički spremne za utakmice, negativne su na koronavirus, a pozitivno spremne i optimistične pred susret sa Švicarkama," posebno je naglasila.



Utakmica u petak na rasporedu je od 17.30 sati, uz izravan prijenos na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

"Pozivam sve naše sugrađanke i sugrađane da od 17.30 sati gledaju utakmicu na HNTV-u i da navijaju za našu reprezentaciju," poručila nam je dobro raspoložena Lukrecija za kraj.

Nadamo se svi pozitivnim rezultatima s ovog okupljanja ženske nogometne reprezentacije, a neka naša Velikogoričanka ima što manje posla i intervencija.

Galerija slika

Svestrana Lukrecija Čurek u stožeru hrvatske ženske nogometne reprezentacije: Ovo okupljanje drugačije je nego inače Svestrana Lukrecija Čurek u stožeru hrvatske ženske nogometne reprezentacije: Ovo okupljanje drugačije je nego inače Svestrana Lukrecija Čurek u stožeru hrvatske ženske nogometne reprezentacije: Ovo okupljanje drugačije je nego inače

Podijeli