Novosti Sport Događanja

Svakom nizu jednom dođe kraj: Kurilovec u derbiju s Jarunom poražen nakon gotovo godinu dana

07.10.2020. / Damir Žbulj

Posljednji poraz nogometaši Kurilovca su u službenoj utakmici doživjeli prije gotovo godinu dana, početkom studenog na domaćem terenu protiv Trnja...

Svakom nizu jednom dođe kraj pa tako i onom Perice Vidaka i njegovih igrača, koji su izgubili derbi na gostovanju kod Jaruna.

U prvih osam kola imali su šest pobjeda i dva remija, no, ubitačni ritam utakmica ipak je jednom morao doći na naplatu. Natopljeni travnjak poslije gotovo cjelodnevnog potopa nije pomogao...

Jarun je slavio, ali su Kurilovčani i dalje na vrhu trećeligaške ljestvice s 20 osvojenih bodova, dva više od današnjeg suparnika i tri od Ponikvi i Trnja, koji imaju utakmicu manje.

Nezaustavljivi Igor Prijić, prošlosezonski napadač Vinogradara i najbolji trećeligaški strijelac, nije ostao dužan niti u ovom dvoboju i već je u desetoj minuti pronašao put do mreže Debijađija.

Gosti iz Kurilovca su u 33. minuti došli do izjednačenja preko Marka Muhara i taj su rezultat čuvali još desetak minuta igre u nastavku, kad je domaćin ponovno u vodstvu, strijelac je Vragolović.

Imao je Kurilovec i igrača više, 15-ak posljednjih minuta, poslije drugog žutog kartona Ćerdića, međutim juriš na izjednačenje nije urodio plodom nego je rezultirao i trećom kapitulacijom Debijađija, za konačnih 3:1.

DEBITIRAO PAVLAK

U početnoj postavi debitirao je mladi 20-godišnji ofenzivac Luka Pavlak, koji je prošao Dinamovu nogometnu školu, a stigao je iz Lučkog i sasvim sigurno će pojačati konkurenciju.  Već u 20. minuti igru je morao napustiti kapetan Mislav Čunčić, ušao je Hodak. 

Idući dvoboj Kurilovec je trebao imati u subotu na Udarniku protiv Mladosti, ali Petrinjci su zbog koronavirusa u svojim redovima završili u samoizolaciji i ovaj predah će dobro doći cijeloj ekipi. Taj susret zakazan je za 28. listopada.

Ako će sve biti po planu, Kurilovčani su ponovno u akciji 17. listopada kod HAŠK-a.

Vrhunac jesenskog dijela sezone bit će sredinom prosinca, kad na Udarnik u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa stiže Osijek. 

NK KURILOVEC: Jan Paolo Debijađi, Mijo Šarić, Josip Marinić, Luka Pavlak, Luka Sedlaček, Marin Matoš, Juraj Spudić (Marin Sudar 75'), Petar Lucijan Čurek, Mislav Čunčić (Filip Hodak 20'), Marko Muhar (Vlatko Martinović 68'), Ivan Rajić. Klupa: Nikola Beljan, Antonio Ćosić, Mate Tominac, Ladislav Roginić. Trener: Perica Vidak. 

 

Podijeli