Novosti Sport Događanja

'Stotka' Goričana u Alpe Adria Cupu: Napravili smo dobar 'skauting' i ozbiljno smo pristupili utakmici

21.10.2021. / Damir Žbulj

U još jednom internacionalnom dvoboju košarkaši Gorice pokazali su svoju kvalitetu. U drugom kolu Alpe Adria Cupa u Gradsku sportsku dvoranu stigao je austrijski prvak BK IMMOunited Dukes iz Klosterneuburga pokraj Beča.

Bikovi su dvoboj otvorili sjajno šuterski raspoloženi i nisu dozvolili gostima da uopće pomisle kako u Velikoj Gorici mogu do iznenađenja.

Nakon fantastične prve dionice već je bilo jasno u kojem će se smjeru razviti ovaj susret, bez obzira na to što je Klosterneuburg na veliki predah otišao sa samo devet poena minusa. U nastavku Goričani ponovno dodaju gas, odlaze na 20 koševa viška i do kraja rutinski dolaze do slavlja i to sa 'stotkom'. Završilo je 100:78, uz čak sedam igrača koji su imali dvoznamenkasti učinak.

Tomislav Cvitković je predvodio sa 16 poena i devet skokova. Davor Konjević je dodao 13 koševa, Marko Baković i Karlo Uljarević ubacili su po 12, Emil Savić 11, a Dino Cinac se zaustavio na deset poena, dok je Mate Kalajžić briljirao s 10 asistencija te sedam koševa.

"Mislim da smo napravili dobar skauting, ozbiljno smo pristupili utakmici i da smo do poluvremena riješili susret. Nakon toga smo pokušali rasporediti minutažu zbog važne utakmice koju igramo u subotu u domaćem prvenstvu. U četvrtak je odmor, rekuperacija i priprema za utakmicu protiv Škrljeva," naglasio je trener Sesar nakon drugog slavlja u drugom nastupu Gorice u Alpe Adria Cupu. 

Tomislav Cvitković igra sve bolje i bolje: "Prvo bih čestitao svojoj ekipi na dobroj borbi. Dobro smo ušli u utakmicu i tu smo pomislili da ćemo ih lako dobiti, ali gosti su se vratili. No, mi smo i u nastavku držali nivo naše igre i došli do druge pobjede u Alpe Adria Cupu i sad se pripremamo za Škrljevo u subotu."

Gorica protiv Škrljeva igra u subotu od 17 sati u našoj Gradskoj sportskoj dvorani. 

U sedmom kolu još Cibona igra protiv Cedevite Junior, Šibenka dočekuje Zadar, Sonik Puntamika igra protiv Zaboka, Split gostuje u Osijeku, a Furnir u Sinju kod Alkara. 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 


(Foto: KK Gorica/Nenad Mudrinić)

 

 

Podijeli