Novosti Sport Događanja

Što veže Goricu, Jerka Leku i Baniju? Odgovor je VGfest rekreacije i sporta!

28.02.2021. / Ivana Ćurić

U KOP Turu s prvim zrakama sunca počele su i prve aktivnosti na otvorenom, pa i korištenje pješčanih terena. Domagoj Sučić i Samir Omerović otkrili su nam kako se s puno entuzijazma priprema sezona, a koju će, dopuste li epidemiološke mjere, otpočeti s velikim entuzijastičnim projektom.

Riječ je o VGfestu rekreacije i sporta kojem se možemo veseliti početkom travnja.

-Riječ je o jednom multi-događanju kojeg planiramo održati od 1. do 11. travnja i kojeg ovom prilikom ekskluzivno najavljujemo. Kroz tih 11 dana sudionici će se okušati u malom nogometu, futsalu, odbojci na pijesku, rukometu na pijesku, stolnom tenisu, pikadu...očekuje se velik broj natjecatelja, a prednost je što će sve biti na otvorenom, na i oko betonca u Cvjetnom naselju-otkrili su nam Domagoj i Samir.

Bit će to sportsko-rekreacijski susret za sve generacije, a posebno za najmlađe bit će i pješčana olimpijada za djecu.

- Igrat će se malonogometni turnir  limača, juniora, seniora i veterana. Nadamo se da će biti dvadedesetak ekipa iz svake te skupine, vjerujemo da će biti odličan odaziv, samo još da nam epidemiološke mjere dopuste nesmetano odvijanje i bit će to kvalitetno ispunjenih 11 dana-kažu dečki.

Gorica voli Baniju

Brojni naši sugrađani znaju da su gorički rekreativci bili među onima koji su prvi pohitali na Baniju nakon razornih potresa. Ovoga puta Banija dolazi u Veliku Goricu, planira se to zadnjeg dana eventa.

-Imamo najavu za 11. travnja kada nam dolaze Siščani iz Udruge Zibel i Petrinjci iz "Pokreta". Napravit ćemo druženje pod sloganom "Gorica voli Baniju". Imamo jedan projekt koji radimo s  jednom petrinjskom udrugom koja nam se javila za pomoć. Njima se urušila dvorana i sada pokrećemo akciju da im se napravi montažna dvorana. Krenut će svom silom ta humanitarna akcija na VG festu kojega pokrećemo. To će biti humanitarna nota ove manifestacije koja će okupiti humanitarce s područja Gorice, ali kad dogovorimo sve pojedinosti informirat ćemo javnost-rekao je Domagoj.

Mostarlićeva "nogometna oproštajka"

Igor Mostarlić, legenda goričkog nogometa, oprašta se od aktivnog igranja nogometa. A u svom stilu oprostit će se kroz više revijalnih utakmica.

-Na jednoj od njih Igor će se oprostiti od nogometa s legendama Dinama. Već smo kontaktirali Jerku Leku, Mlinarića i druge. Bit će tu i revijalna utakmica Grad Velika Gorica protiv Kop Tur-a. Doći će profesionalci još malo pokazati odbojku na pijesku... Uistinu bit će svega-rekao nam je Omerović.

S obzirom da će se s natjecateljima iz Banije povezivati kroz sport i rekreaciju, za kraj manifestacije nadaju se i svirki na otvorenom uz Retrodukciju.

Glavni organizator eventa je Kop Tur, a udruge suorganizatori su Futsal Gorica, Stolnoteniski klub Velika Gorica, Pikado klub Chill, Udruga Veseli planet i rukometaši na pijesku koji će tek osnovati udrugu.

-Mi se nadamo da će to biti najveći projekt u Velikoj Gorici što se tiče rekreacije i sporta. To nije predstavljanje sportova već je ovo natjecateljski projekt. Znači sportovi koji budu unutra bit će turniri, jedino će pješčana olimpijada bit zabava za djecu i roditelje. A za ostalo se spremaju novčane nagrade, pehari i drugo- zaključili su naši sugovornici, a mi s nadom gledamo na proljeće i jedno ovakvo događanje koje će nas izvesti u Cvjetno uz sport, rekreaciju i druženje uz humanitarnu notu nakon duge i "izolirane" 2020. godine.

 

Podijeli