Novosti Sport Događanja

Štefner osigurao Vatrogascu četvrto uzastopno slavlje, dva pogotka Mostarlića za bod protiv lidera

10.11.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Vatrogasca iz Kobilića u sjajnoj su seriji, upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu, šestu ukupno ove sezone u 1. ŽNL Istok te su nakon 11 odigranih utakmica na izvrsnom petom mjestu ljestvice s 19 osvojenih bodova.

Vodeći Kloštar Ivanić ima šest više...

Vatrogasci su slavili na gostovanju kod Gaja, pogodak za konačnih 1:2 zabio je u finišu dvoboja Toni Štefner, šest minuta prije isteka regularnog vremena.

Domaćin je vodio golom Čerkeza u završnici prvog dijela, ali je ekipa iz Kobilića u nastavku preokretom stigla do bodova. Prvo je Ivan Matanović, nakon što je ušao s klupe, u 63. minuti zabio za 1:1, a onda je Štefner osigurao nastavak pobjedničkog niza.

U idućem kolu u Kobilić stiže Meštrica, koja je u ovom bila slobodna.

NK VATROGASAC KOBILIĆ: Matia Caput, Mate Vuković, Ivan Antunović, Selver Muhić, Ivan Kontić, Christian Sambol (Ivan Pavić 88'), Krešimir Barišić, Matija Šimek, Marko Novak (Damir Matković 75'), Matej Kovačić (Ivan Matanović 56'), Toni Štefner. Trener: Nino Matković.


Mladost iz Obrezine je odigrala 1:1 na gostovanju kod Milke Trnine u Vezišću. Filip Zrnčić zabio je za prednost gostiju, ali je pola sata prije kraja Ivan Fešta postavio završni ishod. Domaći su u samoj završnici imali kazneni udarac, ali ga nisu iskoristili.

Posavec je na svom travnjaku odigrao 2:2 protiv vodećeg Kloštra, nakon što je na poluvremenu gubio 0:2.

U nastavku je 'proradio' Igor Mostarlić, koji prvo u 58. minuti smanjuje zaostatak, a onda osam minuta prije kraja realizira jedanaesterac za osvajanje vrijednog boda protiv favoriziranog suparnika.

NK POSAVEC: Mario Kučan, Vjekoslav Šumić (Zlatko Avgustinović 66'), Stjepan Budinski, Dinko Miljković, Matija Breščaković (Danijel Kučan 66'), Igor Mostarlić, Alen Breščaković, Igor Bencek, Dario Šestić, Denis Kučan, Darko Kučan (Ivan Radman 46'). 


Dinamo
Hidrel je u Novom Čiču remizirao s Dubravom. Sve je bilo odlučeno u prvom dijelu, gosti su poveli preko Brkljačića, dok je Matej Čičak neposredno prije odlaska na predah zabio za 1:1.

Buna je s 2:0 poražena u Banovu kod Jelačića. Oba pogotka pala su u samoj završnici prvog poluvremena, Juričić i Uremović svladali su Filipa Raka. Ovim porazom Buna je prekinula niz od tri pobjede, a sa 16 osvojenih bodova drži desetu poziciju.

Dvoboj Lonje i Kupe je odgođen.

U idućem kolu Mladost dočekuje Posavec, Buna igra protiv Milke Trnine, a Kupa dočekuje Ban Jelačić.


1. ŽNL - Istok, 12. kolo
NK Posavec - NK Kloštar 2:2
NK Gaj - NK Vatrogasac (K) 1:2
NK Dinamo Hidrel - NK Dubrava 1:1
NK Zvekovac - NK Ostrna 1:1
NK Ban Jelačić (B) - NK Buna 2:0
NK Milka Trnina - NK Mladost Obrezina 1:1
NK Lonja - NK Kupa (P) -:- ODGOĐENO

Podijeli