Novosti Sport Događanja

Steenvoorden: Moramo biti kreativniji u napadu

20.02.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u subotu od 17.05 sati u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu igraju dvoboj 22. kola HT Prve lige protiv Lokomotive.

Bit će to osma službena utakmica novog trenera Siniše Oreščanina, koji je na klupi turopoljskog prvoligaša upisao pobjede nad Rijekom, Slaven Belupom i Šibenikom, izgubio od Dinama i Varaždina, a remizirao s Istrom 1961 i u posljednjem nastupu ponovno protiv Rijeke.

"Rijeka je došla s ciljem da ne izgubi. Malo nas je iznenadila, nismo očekivali da će se postaviti na taj način. Ali, imaju oni svojih problema, unutar kadra i velikim brojem utakmicama. Na kraju je rezultat bio realan, ali smo dobili 'trening' - faza napada na postavljenu obranu. sigurno će nam to koristiti za dalje."

Utakmice s Lokomotivom uvijek su zanimljive, a u posljednjem okršaju Gorica je slavila 3:1 i prošla u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa.

"Mislim da se vidi da su se 'probudili'. Cijelu jesen su 'živjeli u prošlosti', pod lovorikama slavlja onog što su napravili u prošloj sezoni. Stigla im je voda do grla, napravili su selekciju, doveli su dosta iskusnih igrača, koji će u kombinaciji s mladosti što prije osigurati opstanak. Svaki susret im je kvalifikacijski očekujem tešku utakmicu," istaknuo je Oreščanin.

Goričani u posljednja tri nastupa nisu primili pogodak, ali su zabili 'tek' dva. No, uzeli su važnih sedam bodova, čime su učvrstili treću poziciju na ljestvici.

"Temeljni plan je uvijek našu izvedbu dignuti za koji postotak više. U svim fazama igre. Defenzivno je to bilo dobro, već tri utakmice nismo primili pogodak, naravno da bismo željeli da se to nastavi. Ali, želimo igrati za golove i da nam napad bude bolji. Najviše smo se posvetili tome," dodao je strateg Gorice.

Za dobre defenzivne partije zaslužan je i Matthew Steenvoorden, nizozemski branič, koji se nedavno vratio poslije problema s ozljedom koljena.

"Nakon zimske pauze krenuli smo s novim trenerom, trebalo nam je malo vremena. U posljednje tri utakmice se vidjelo kako bismo željeli igrati, a uzeli smo i bodove, što je dobro za atmosferu u svlačionici."

"Bio sam van terena osam tjedana zbog problema s koljenom, ali sada je sve dobro. Utakmice bez primljenog pogotka je nešto najbolje što se braničima može dogoditi. Moramo biti kreativniji u napadu," istaknuo je Steenvoorden pa najavio okršaj s Lokosima:

"Lokomotiva je dobra momčad, iako je nisko na tablici. Imaju dobre igrače, bit će teško. Igrali smo s njima ove sezone i u Kupu i u prvenstvu, moramo se dobro koncentrirati i pokušati pobijediti. A tako onda i idući dvoboj!"

U petak su Slaven Belupo i Šibenik odigrali 2:2, u subotu još Varaždin gostuje u Puli, dok je u nedjelju Osijek ugostiti Rijeku. Veliki derbi hajduka i Dinama odgođen je zbog koronavirusa u redovima splitske momčadi.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 21 +30 48
2. Osijek 21 +17 45
3. Gorica 21 +15 40
4. Rijeka 20 +1 32
5. Hajduk 20 -3 26
6. Šibenik 22 -4 25
7. Slaven Belupo 20 -5 21
8. Varaždin 21 -15 19
9. Lokomotiva 20 -17 18
10. Istra 1961 20 -19 14

Podijeli