Novosti Sport Događanja

Starta 21. Breška liga: Donji Hruševec brani naslov, karavana kreće na Novom Brdu

22.06.2024. / Damir Žbulj

Nakon što je proteklog vikenda krenula Malonogometna liga Turopolja i Posavine, ove subote i nedjelje počinje i Breška liga po Vukomeričkim goricama!

Bit će to čak 21. izdanje ovog prestižnog malonogometnog natjecanja, a titulu brani Donji Hruševec, koji je lani po prvi puta stigao do titule.

Bilo je napeto, odlučio je doslovno jedan gol u međusobnom omjeru tri ekipe s vrha ljestvice, koje su imale isti broj bodova.

Najboljim igračem prošle godine proglašen je Marko Rovišan iz Strezojeva, najbolji vratar bio je Marko Kordić iz Novog Brda, a prvi topnik Breške lige bio je Jurica Kovačić iz Kozjače. U Dream Temu bili su još i Matko Đurašin iz Velike Bune, Kristijan Šečić iz Dubranca te Zvonimir Matušin iz redova prvaka.

Utješne nagrade prošle godine su osvojili Dubranec i Velika Buna, koji se ove godine nadaju kako mogu do velikog trofeja, pri vrhu su bili i Kravarsko i Šiljakovina, mali zaostatak imali su na kraju i Strezojevo i Markuševec pa se samo možemo nadati kako će novo izdanje lige biti podjednako uzbudljivo i neizvjesno.

Sve će krenuti ove subote, 22. lipnja, na Novom Brdu, a prvu utakmicu od 16 sati igraju Dubranec i Lučelnica. Slijedi dvoboj Šiljakovine i Kravarskog pa Gornje Opatije i Pokupskog, a onda na teren izlaze Kozjača i Markuševec. Odmah u prvom kolu igra se derbi branitelja naslova Donjeg Hruševca i izazivača iz Velike Bune, dok će na kraju subotnjeg programa snage odmjeriti Novo Brdo i Lukinić Brdo, koje će ove godine nastupiti po prvi puta.

Gornja Opatija i Opatija su se spojili u jednu ekipu, a na otvaranju natjecanja pauzira Strezojevo.

U nedjelju je zakazana proslava prošlogodišnje titule u Donjem Hruševcu, a Šoferi će na startu programa igrati s Novim Brdom.

Markuševec igra protiv Velike Bune, Pokupsko protiv Kozjače, a Kravarsko s Gornjom Opatijom. Lučelnica igra sa Šiljakovinom, a Strezojevo protiv Dubranca.

Bit će pakleno vruće na terenu, ali i veselo oko njega...

Već tradicionalno će se finale igrati u Dubrancu, 17. kolovoza.

 

(Foto: MNL Vukomeričke gorice)

 

 

 

 

Podijeli