Novosti Sport Događanja

Stari Radnikovci pokrenuli inicijativu za postavljanje spomen obilježja

28.12.2016. / Nefertum IT
Stari Radnikovci, nekadašnji igrači i simpatizeri kultnog goričkog kluba sastali su se sinoć na posljednjem ovogodišnjem druženju. Povod je bila podjela kalendara, ali i predstavljanje spomen obilježja koje bi se, padne li njihova inicijativa na plodno tlo, trebalo postaviti do 13. lipnja 2017.

Spomenik bi se postavio na nekadašnjem igralištu u Kolarevoj ulici, današnjem Parku dr. Franje Tuđmana odakle je Radnik otišao 1987. godine.

radnik velika.jpg

-Stupili smo u kontakt sa akademskim kiparom Mladenom Mikulinom koji nam je dao tri idejna rješenja. Mi predlažemo da se na našem starom igralištu u Kolarevoj ulici, kod sjevernog gola prema svlačionicama postavi to spomen obilježje- rekao je Ivan Mišerić- Pevi.

Postolje spomen obilježja simboliziralo bi igralište u njegovim dimenzijama (105x68), a na njemu bi se nalazio monolitna granitna gromada s loptom na vrhu. Uz nezaobilazne grbove Nogometnog kluba i Sportskog društva Radnika, na spomeniku bi se ispisao i sljedeći natpis: „Na ovim prostorima od 1947. do 1987. godine uspješno su djelovali klubovi Sportskog društva Radnik Velika Gorica: nogometni, kuglački, stolnoteniski, rukometni i košarkaški, koji su bili nositelji sportskog i društvenog života Velike Gorice“.

radnik velika 1.jpg

Ovu inicijativu podržao je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec koji se odazvao ovom pozivu te se pridružio Radnikovcima na još jednom druženju.

radnik velika 2.jpg

-Ja vjerujem da će Grad dati veliki financijski obol da to što prije zaživi, a ne kako ste sami rekli za nekih deset i više godina. Postavljanjem tog obilježja svaki put kada ćemo onuda prolazili prisjetit ćemo se tih dana kada je tamo bio sav sportski i društveni život Grada- istaknuo je zamjenik Kolarec.

Monografija o Radniku ostaje za sva vremena

Bila je ovo jedna od plodonosnijih godina za stare Radnikovce koji su ove godine zahvaljujući neumornom Ivanu Mišeriću- Peviju izdali i monografiju „NK Radnik 1945. – 2009.“.

radnik velika 3.jpg

-Ove godine smo dosta napravili na očuvanju uspomene na Radnik. Izdali smo monografiju na više od 450 stranica na kojoj smo obradili cjelokupnu povijest Radnika koja ostaje za sva vremena. Uz to po dvanaesti put smo održali i naš tradicionalni susret na kojem se izrodila i ideja o izdavanju kalendara koji će ostati nama na sjećanje i uspomenu- ispričao je Pevi.

Uz to jedan od aktivnijih članova, neformalne Udruge NK Radnik, Dubravko Hrkovac dao je inicijativu da se od sljedeće godine igra i revijalni susret između starih i mladih Radnikovaca.

Podijeli