Novosti Sport Događanja

"Stare Konje u kobase..."

31.05.2020. / Damir Žbulj

Na Dan državnosti, koji se od ove godine ponovno slavi 30. svibnja, trebala se održati sedma Humanitarka...

Nažalost, zbog epidemiološke situacije i mjera borbe protiv koronavirusa humanitarno druženje na Betoncu odgođeno je za sam kraj kolovoza, no, velikogorički 'zločesti plavi dečki' ipak su se okupili na uređenom terenu u Cvjetnom naselju te su međusobno odigrali pomalo zaboravljeni, ali tradicionalni malonogometni 'Kup Konja', koji je zaživio opet nakon 15 godina.

Tri generacije goričkih Bad Blue Boysa borile su se za prestižni trofej, koji je nakon tri odigrane utakmice završio u rukama tzv. 'Mladih Konja'.

U prvom dvoboju nadigrali su 'Stare Konje' s 4:1, a najmlađe 'Ždrijepce', koji su protiv 'Starih' slavili 4:3, na kraju su u ključnom ogledu svladali rezultatom 3:1 te su zaslužili pehar.

Titulu 'Konja turnira', najkorisnijeg igrača, ponio je Samir Omerović...

"Datum je bio predodređen za Humanitarku, koja je iz svima znanih razloga prebačena za 29. kolovoza te se nadamo njenom održavanju. Ali, 'nogač' se ipak igrao, bilo je super, a iduće godine nastavljamo tradiciju!"

Goričani su u ova izazovna vremena i dalje bili izuzetno aktivni na humanitarnom planu, od pomaganja potrebitima za vrijeme korone ap do aktivnog sudjelovanja u velikoj i plemenitoj akciji 'Vratimo Palčiće u Petrovu', koja i dalje traje pod nazivom Palčići za Hrvatsku!

Nadamo se kako su zauvijek iza nas vremena koronavirusa i potresa, a kako se polako ali sigurno vraćamo normalnom životu, uz sport, glazbu i kvalitetno druženje.

 


(Foto: Sandra Novaković Milašinčić)

Podijeli