Novosti Sport Događanja

Srušen rekord staze, Goran Grdenić odmah iza Kenijaca!

24.03.2018. / Damir Žbulj

Uspješno je privedena kraju 26. Turopoljska trka, koja je na ulice Velike Gorice privukla više od tisuću sudionika u raznim kategorijama, od polumaratona i tradicionalne Turopoljske petice - utrka građana pa preko masovne utrke osnovnoškolaca do Turopoljske vatrogasne utrke i utrke sportaša Velike Gorice, koja je održana po prvi puta.

Srušen je rekord staze, istrčao ga je Daniel Rotich Chebolei, koji je polumaratonsku dionicu prošao u vremenu 1:02:42. Nelson Kipkogei Cherutich završio je na drugom mjestu, dok je naš Goran Grdenić iz AK Velika Gorica je odmah iza dvojice Kenijaca, s vremenom 1:11:22.

"Dragom mi je što sam bio najbolji od domaćih natjecatelja, u svom Gradu. Sretan sam, iako možda nisam zadovoljan istrčani rezultatom. Bilo je dosta vjetrovito i to je utjecalo na moje vrijeme i bolji rezultat. Za dva tjedna trčim maraton i ovo mi je bila jako dobra priprema za tu utrku," poručio je za VG Danas Grdenić.

Kod djevojaka je bila najbrža Mađarica Zita Kacser (1:17:42), ispred Kenijke Yunes Moraa Onyache (1:17:47), dok je treća bila Tünde Szabo. Najbolja hrvatska predstavnica u polumaratonu bila je Tanja Samardžić na četvrtom mjestu (1:25:27), članica Atletske udruge 'Moslavina u pokretu' iz Kutine.

Jasminka Zvonar iz MK Velika Gorica ciljem je prošla kao 14. s vremenom (1:40:58).

Predsjednik Maraton kluba Velika Gorica Darko Batković bio je zadovoljan nakon završetka utrke i proglašenja najboljih: "Poslužilo nas je lijepo vrijeme, što je za Turopoljsku trku malo i neuobičajeno. Zadovoljni smo odazivom broja trkača i samom utrkom. U muškoj konkurenciji je oboren rekord staze što je zavidan rezultat."

"Zahvaljujem se svim volonterima, vatrogascima, Gradu Velikoj Gorici, Turističkoj zajednici i Zajednici sportskih Udruga, koji su nam pomogli u organizaciji. Hvala i sponzorima, Cedeviti i Multipoweru. Uskoro počinjemo planirati iduću trku, želimo naravno više, bolje i jače. Uvijek imamo nekih novih ideja, koje ćemo kroz naš rad pokušati i ostvariti. Pogledat ćemo što je nedostajalo, što treba popraviti, kako privući još veći broj trkača i nadam se kako ćemo u tome i uspjeti!"

Premijerno je održana i Utrka sportaša grada Velike Gorice, slavio je Borna Čeran, ispred Tvrtka Matanovića i Luke Gagule. Kod djevojaka je Nina Vuković bila ispred svije sestre Eme, dok je treća ciljem prošla Anja Petračić.

Utrku građana na pet kilometara prvi je završio Zoran Komar (18:32), Edi Petak bio je drugi (18:43), dok je Željko Kezić (19:06) prošao ciljem kao treći. Kod djevojaka je najbrža bila Silvia Šimunović (20:09), ispred Petre Jakopović (21:26) i Željke Benko Hriberski (22:50). 

Drugu Turopoljsku vatrogasnu trku, u suradnji s DVD-om Turopolje, prvi je završio Darko Petak, ispred Luke Živka i Davora Matakovića. Najbrža je bila Lea Kos (21:53), ispred Ivane Pejić i Martine Combaj.

Detaljni rezultati 26. Turopoljske trke - OVDJE

 

 

 

Podijeli