Novosti Sport Događanja

Šroler i Spudić imaju pravo nastupa u Koprivnici, Lovrić 'odmara' zbog kartona

04.06.2020. / Damir Žbulj

Nogomet se u Hrvatsku vratio prošlog vikenda utakmicama polufinala Kupa, dok će u petak krenuti i prvoligaška uzbuđenja. Prvi će na travnjak istrčati nogometaši Hajduka i Intera, na splitskom Poljudu od 20 sati.

Gorica se u akciju vraća u subotu u Koprivnici kod Slaven Belupa od 18.55 sati, dok će od 21.05 Dinamo gostovati u Varaždinu.

U nedjelju Prelecova Istra 1961 grčevitu borbu za opstanak u posljednjih deset kola kreće na svom terenu protiv Rijeke, dok je Lokomotiva domaćin Osijeku.

U nastavak natjecanja Goričani ulaze sa šeste pozicije i s 35 osvojenih bodova, devet više od subotnjeg suparnika, ali i sedam manje od Osječana, koji u ovom trenutku drže europsku poziciju.

Trener Valdas Dambrauskas je prema svemu prikazanome u trening utakmicama dobro pripremio momčad i sada samo to treba prenijeti u dvoboje HT Prve lige. Zbog suspenzije žutih kartona neće protiv Slaven Belupa imati na raspolaganju Kristijana Lovrića

Posljednji tjedan ovih priprema proveden je radno, ali i uz opuštanje i 'teambuilding'. Dečki su zaigrali malo paintballa na Ključić Brdu, nadamo se kako su dobro namjestili nišanske sprave...

 

Koprivničanci su protiv Lokosa ispustili plasman u finale Kupa, u prvenstvu imaju ogromni bodovni zaostatak za petim mjesto i veliku prednost ispred opasne zone ispadanja. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li im motivacija biti na visokoj razini i može li Gorica to i iskoristiti.

Krajem svibnja ugovori su istekli veznjacima Golubickasu i Maslowskom, braniču Ćeliću i vrataru Čoviću, no, s njima je dogovoren nastavak suradnje do kraja sezone. Martin Maloča, Patrik Periša, Antonio Bakula i Igor Blagojević dobili su slobodne papire...

S druge strane, 21-godišnji Juraj Spudić i Martin Šroler te 23-godišnji Nasiru Moro vratili su se i službeno sa svojih posudbi te će u posljednjih deset kola imati pravo nastupa za Goricu.

Spudić je proteklu sezonu i pol proveo u redovima NK Kurilovca, Moro je od početka aktualne sezone nosio dres Sesveta, gdje je od zime igrao i Šroler.

"Sva trojica priključena su radu s prvom momčadi Gorice već u uvodnom dijelu priprema za nastavak prvenstva, a u konkurenciji za nastup Šroler i Spudić bit će već od subotnje utakmice u Koprivnici, dok će Moro konkurirati nakon što odradi suspenziju zbog crvenoga kartona," javljaju iz Gorice.

Gorica je u posljednjoj provjeri prije završnice prvoligaškog natjecanja deklasirala Varaždin, prije tog je na Maksimiru upisana povijesna 2:3 pobjeda nad Dinamom, dok je na početku ovih 'postkorona' priprema s Istrom odigran dvoboj bez pobjednika.

Nakon gostovanja u Koprivnici Goričane 11. lipnja čeka 'županijski derbi' s Interom u Zaprešiću pa dvoboj u Gradskom vrtu s Osijekom, prije nego 20. lipnja na velikogorički Gradski stadion dođe Dinamo.

Velike ambicije u borbi za Europu u velikoj mjeri će ovisiti o ishodu ovih utakmica.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli