Novosti Sport Događanja

Sretan rođendan, Fuji: Želimo si sigurniju egzistenciju, vlastitu dvoranu...

03.08.2020. / Damir Žbulj

Judo klub za osobe s invaliditetom Fuji jedan je od reprezentativnih sportskih klubova u našem gradu, poznat diljem Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše, zahvaljujući između ostalog i projektu Judo inkluzija, kojeg je prepoznala i financirala Europska unija.

Nemumorni i zarazni entuzijazam klupske čelnice Marine Drašković, ali i cijele ekipe njenih marljivih i vrijednih suradnika može biti na ponos cijele Velike Gorice.

Fujijevci su proslavili osmi rođendan, sigurni smo kako će ih biti još puno, puno...

"Polagano ali sigurno, već osam godina, napredujemo u stvaranju društva koje neće trebati riječ inkluzija!"

"Za rođendan si želimo sigurniju egzistenciju, vlastitu dvoranu, manju listu čekanja i više treninga tjedno," jasna je poruka iz Fujija.

Klub želi približiti judo djeci s teškoćama, upoznati s čarima ovog sporta i sudjelovati u njihovom napretku. Trenutno održava treninge za djecu i mlade s cerebralnom paralizom, Down sindromom, motoričkim i intelektualnim teškoćama, autizmom, a u planu imaju i rad sa slijepima.

"Naša najveća nagrada je njihova sreća u očima kada okuse vlastiti uspjeh!"

Fuji je pokretač brojnih projekata, od sudjelovanje na humanitarnoj Wings For Life utrci u Zadru pa do treninga na kojima je sudjelovao olimpijski pobjednik Satoshi Ishii.

"Djeca s teškoćama su najranjivija skupina našeg društva i kao takva zaslužuju najbolji mogući tretman, izvrsne projekte koji im omogućavaju kontinuirani napredak, samoaktualizaciju, osjećaj pripadnosti i jednake vrijednosti. Upravo ova misao vodila nas je prilikom izrade projekta Judo inkluzija. Želimo biti primjer pozitivne promjene u društvu, posebice u gradu Velika Gorica koji nam je partner u projektu..."

"Ključni utjecaj projekta 'Judo inkluzija' je integracija djece s različitim vrstama intelektualnih i tjelesnih teškoća u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća ili invaliditeta. Ovakva socijalna integracija ovim dvjema skupinama omogućuje stvaranje prijateljskih odnosa koji se temelje na međusobnom poticanju i motiviranju, a bez predrasuda. Ciljna skupina projekta su djeca i mladi s različitim vrstama teškoća i invaliditeta (cerebralna paraliza, intelektualne teškoće, motoričke teškoće, Down sindrom, poremećaji iz autističnog spektra…), a projekt ne bi bio moguć bez partnerske organizacije, odnosno Judo kluba Pinky," samo je mali dio onog što je Fuji napravio u ovih osam godina!

Podijeli