Novosti Sport Događanja

Splićani kod Gorice nikad nisu slavili: Na valu optimizma dočekujemo Hajduk!

07.08.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Hajduka često su bili 'mušterija' na Gradskom stadionu. Nadamo se kako će se ta tradicija nastaviti i ove subote od 21 sat...

U posljednjem velikogoričkom okršaju, u ožujku ove godine, turopoljski prvoligaš je Splićane nadigrao i porazio u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, baš kao i listopadu 2019. u osmini finala!

U prvenstvu je u protekle tri sezone Gorica na svom travnjaku upisala čak četiri slavlja, uz dva remija i bez poraza.

"Mislim da možemo biti zadovoljni utakmicom u Puli, mogli smo i ranije zaključiti susret. Na valu tog optimizma dočekujemo Hajduk," najavio je trener Krunoslav Rendulić.

Doka se vratio treninzima, Kalik i Suk i dalje su van stroja...

"Momci rade dobro, manjih problema imamo, vezanih za Juniora i Jankovića. Vidjet ćemo tko će zaigrati," dodao je strateg Gorice i posebno naglasio:

"Hajduk će doći igrati otvoreno, imaju i takvu momčad, gdje je napad bolji dio ekipe. Sigurno će doći po bodove, ali naša računica je jasna. Kroz dobru momčadsku igru doći do tri boda. Tako idemo svaku utakmicu!"

Ove sezone Gorica je upisala uvodni poraz u derbiju s Rijekom, ali je nakon toga nanizala pobjede nad Šibenikom i Istrom 1961 te je trenutno na četvrtoj poziciji.

Hajduk ima remi s Lokosima, poraz od Osijeka i pobjedu nad Šibenčanima i s četiri boda je na šestom mjestu.

"Imali smo ovaj tjedan više vremena nego prije Šibenika, a to nam je trebalo. Ovo vrijeme između dvije utakmice nam je koristilo. Iskoristili smo ga na dobar način i gledamo prema Gorici. Sigurno je da oni nakon dvije pobjede u ovu utakmicu ulaze puni samopouzdanja. Malo su promijenili način igre. Vrlo su dobri u kontranapadima. Imaju nekoliko kvalitetnih individualaca, pogotovo na lijevoj strani. Ali, fokusirani smo na sebe i ono što mi možemo napraviti," najavio je Jens Gustafsson, trener Hajduka, kojeg je doveo njihov sportski direktor Mindaugas Nikoličius, koji ima velike zasluge u afirmaciji Gorice u hrvatskom prvoligaškom nogometu.

Nadamo se kako ovaj put neće slaviti.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 do 80 kuna (Sektori A3,B3 - 50,00 kn Sektori A2,B2- 60,00 kn, Sektori A1, B1– 80,00 kn).

I dalje vrijede epidemiološke mjere prilikom dolaska na Gradski stadion. Svi gledatelji prilikom ulaska moraju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu! Bez predočenja EU digitalne COVID potvrde i osobne iskaznice, ulaz na stadion će biti onemogućen, bez prava na povrat novca za kupljene ulaznice. ​Potvrdu mogu dobiti: cijepljena osoba, osoba koja je preboljela Covid unutar 180 dana te osoba koja ima negativan PCR test (vrijedi 72 sata) ili brzi antigenski test (vrijedi 48 sati). Izuzetak su djeca do 12 godina kojima nije potrebna EU digitalna potvrda. EU digitalna COVID potvrda može se zatražiti putem sustava e-Građani i u poslovnicama HZZO-a uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

U subotu će još na teren i Slaven Belupo Deana Klafurića, koji od 18.55 sati dočekuje Šibenik. Gostovanje Dinama u Puli je odgođeno zbog obveza Plavih u Europi, baš kao i dvoboj Rijeke i Lokomotive. U nedjelju će Osijek gostovati kod Hrvatskog dragovoljca.

HT PRVA LIGA:
1. Rijeka 3 +4 7
2. Osijek 3 +4 7
3. Lokomotiva 3 +2 7
4. HNK Gorica 3 +1 6
5. Dinamo 3 +2 4
6. Slaven Belupo 3 +1 4
7. Hajduk 3 0 4
8. Istra 1961 3 -1 3
9. Šibenik 3 -6 0
10. Hrvatski dragovoljac 3 -7 0

 

 

 

 

Podijeli