Novosti Sport Događanja

Špičić ponovno u Gorici, ali ne kao igrač: Već dugo imam želju graditi neku novu priču

12.08.2020. / Damir Žbulj

Matija Špičić završio je profesionalnu igračku karijeru te se vratio u HNK Gorica kao kondicijski trener u omladinskoj školi.

Nogometni put počeo je u svom Klasu iz Mičevca, a nakon toga preselio je u NK Zagreb, gdje je proveo deset godina, što u omladinskom pogonu, što u seniorskoj ekipi. U Hrvatskoj je još branio boje Istre 1961, Osijeka, Gorice i na kraju Varaždina.

Igrao je u međuvremenu i u Ukrajini, Rusiji...

"U Sibiru iz Novosibirska sam imao i nekoliko turopoljskih okršaja s Matijom Dvornekovićem, on na desnom krilu, a ja na lijevom beku," kroz smijeh se prisjetio. 

Upoznao je i Azerbajdžan, Gruziju i Poljsku

"Iz Wisle Krakow sam se vratio u Hrvatsku i došao u Goricu, gdje mi je godinu i pol dana bilo fenomenalno, jer je ovo ipak moj klub. I zato sam posebno sretan što sam ponovno ovdje, u nekoj novoj ulozi!"

"Imao sam nekoliko opcija za drugu ligu, čak i za prvoligaški nogomet u inozemstvu, ali već duže vrijeme razmišljam o završetku karijere, u prvom redu zbog zasićenja u psihološkom smislu. Imao sam već dugo želju graditi neku novu priču kao kondicijski trener i s Goricom sam sve prilično brzo dogovorio na obostrano zadovoljstvo."

Posao nogometnog trenera ga ne zanima previše...

"Oduvijek sam volio raditi na sebi, tijekom cijele karijere sam puno radio individualno na kondicijskoj pripremi, a kroz sve to sam se zaljubio upravo u to područje. Nikad me nije posebno vuklo da postanem nogometni trener, uvijek sam se vidio u kondicijskoj pripremi, a činjenica da sam puno toga prošao na sebi samome sigurno će mi značajno pomoći u novoj karijeri. Dogovor je da za početak budem u omladinskoj školi, pa ćemo vidjeti gdje će me šef Marko Radanić razvrstati. Ideja je da budem uz kadete i juniore, a kako će se to razvijati u budućnosti, pokazat će vrijeme. Zajednička je ambicija, moja i ljudi iz kluba, da danas-sutra budem i uz prvu momčad, no o tom potom. Idem korak po korak, siguran sam da će mi iskustvo iz omladinske škole puno toga donijeti," poručio je na službenoj stranici.

Kondicijski trener prve ekipe je Krešimir Šoš, respektabilni stručnjak na tom području, i Špičić će imati od koga učiti.

"Siguran sam da će mi pomoći, jer je takva ideja da uz njega stasam. Nema nikakve sumnje da ću moći jako puno naučiti od takvog stručnjaka, da će mi suradnja s njim puno značiti."

Kopačke nije još uvijek sasvim 'objesio o klin', niželigaški nogomet i dalje ima svoje draži...

"Iduću sezonu nastupat ću za četvrtoligaša Tekstilac Ravnice, gdje igra i moj kolega iz omladinske škole Gorice, ali i bivši suigrač i cimer, Igor Čagalj. Klub je ambiciozan, vode ga vrlo korektni ljudi, a meni je cilj pomoći, pogotovo mlađim igračima. Posao u Gorici je apsolutni prioritet, ali odigrat ću još malo za svoj gušt," zaključio je Špičić.

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli