Novosti Sport Događanja

Sopić: U Osijek trebamo doći bez imalo straha, moramo se postaviti 'ratobornije' u napadu

28.01.2023. / Damir Žbulj

Nakon pomalo razočaravajućeg remija s Varaždinom, jer je Gorica u finišu zapucala penal i tako propustila pobjednički krenuti u nastavak sezone, osvojen je veliki i vrijedan bod na Maksimiru pa momčad Željka Sopića ipak s optimizmom gleda na nedjeljno gostovanje u osječkom Gradskom vrtu.

"Definitivno smo imali dovoljno vremena za pripremu utakmice u Osijeku. Nadam se povoljnijim vremenskim uvjetima, iako su to stvari na koje ne možemo utjecati. Imamo više igrača na raspolaganju, iako su nam i neki kartonirani, ali sve u svemu, cilj je isti kao i protiv Dinama i protiv Varaždina..."

"U Gradski vrt idemo po bod ili bodove!"

"Dinamo nam nije dopustio previše prilika, protiv Varaždina su dečki dali sve od sebe, neke šanse nismo realizirali i to je tako. Zadovoljni smo načnimo kako smo odigrali ove dvije utakmice, odnosno karakterom kojeg su dečki pokazali na terenu i nadamo se kako ćemo u budućnosti imati više znanja i sreće, kako bismo osvojili tri boda..."

Zbog kartona pravo nastupa nemaju Raspopović i Steenvoorden pa Sopić mora pronaći neka nova rješenja u posljednjoj liniji obrane ispred Banića.

"Nedostajat će nam oni, ali imamo dovoljan broj igrača i oni koji budu igrali dat će sve od sebe i držat će se taktičkih zadataka koje smo stavili pred njih. Nadamo s pozitivnom ishodu u Osijeku."

 


"Moramo se postaviti 'ratobornije' u napadu, mi možemo bolje nego na Maksimiru. Nije realno da mi Dinamu stvorimo deset šansi, ali neke stvari smo mogli bolje, kad smo izlazili u kontre morali smo bolje razigrati, morali smo biti mirniji. Nije to baš tako jednostavno kad ti Dinamo radi pritisak 90 minuta, nije lako igračima..."

"Jedno su očekivanja, a drugo je realnost i vidjet ćemo gdje ćemo biti nakon utakmice u Osijeku. Respektiramo sve, ali mi smo u situaciji da u Gradski vrt moramo ići po bodove, a što će biti na kraju," poručio je Sopić u najavi još jednog gostovanja pa naglasio:

"Rekao sam igračima, mi moramo u Osijek doći bez imalo straha, moramo odigrati najbolje što možemo i jednostavno moramo pokušati uzeti bod ili bodove!"

Osijek je poprilično promijenio momčad u odnosu na prvi dio sezone!

Slavko Bralić, Kristian Fućak i Vinko Petković stigli su na posudbu baš u Goricu, sjajni mađarski veznjak Laszlo Kleinheisler otišao je u redove grčkog velikana Panathinaikosa, mladi napadač Dion Drena Beljo je potpisao za njemački Augsburg, a drugi vratar hrvatske reprezentacije i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva, Ivica Ivušić, branit će za ciparski Pafos.

Karlo Bartolec otišao je u Puškaš, Antonio Mance u Debrecen, Amer Hiroš na posudbi je u Šibeniku...

"Otišao im je Kleinheisler, on je vanserijski igrač, a zamijenio ga je Lovrić, koji je bio godinama najbolji igrač Gorice. Ne trebamo više od toga objašnjavati. Imaju veliku mogućnost rotacija, maksimalno ih respektiramo, znamo kako žele igrati i pokušat ćemo im parirati..."

Trener Osijeka Rene Poms upozorava na 'novu' Goricu, koja je pod Sopićevim vodstvom propustila pobijediti Varaždin, ali je zato uzela bod i Dinamu.

"Kada pogledamo prošlo kolo i kako je Gorica igrala protiv Dinama vidimo da su pokazali kvalitetu, da imaju novu energiju koju je donio novi trener i novi igrači. Rekao sam nakon prošlog kola da nije važno igraš li protiv zadnjeg ili prvog, moraš biti na najvišoj razini da možeš pobijediti utakmicu. Ni sada neće biti razlike, Gorica je snažna momčad što je pokazala protiv Dinama i za pobjedu moramo biti na vrhunskoj razini," rekao je trener Bijelo-plavih pa se osvrnuo i na svoje brige:

"Momčad izgleda drugačije nego zadnjih tjedana ili mjeseci, ali to nije prvi put da vidim da se takvo što dogodi u klubu. Neke su odluke oko odlazaka bile klupske, neke su bile želje igrača, moramo to respektirati, ali nisam osoba koja će gledati što nedostaje, već gledam što imam. Moje je mišljenje da imamo dobru momčad, dobre igrače i vrlo dobru atmosferu, uz jako talentirane mlade igrače u koje imam puno povjerenja. Naravno, trebat će vremena, ali klub je odlučio ići tim smjerom i dati im vrijeme. Važno je i da mediji i navijači imaju strpljenja dok čekamo njihov razvoj jer će u budućnosti biti jako važni za Osijek i svima će dati puno razloga za zadovoljstvo."

U prvoj utakmici 19. kola SuperSport HNL-a Varaždin je s 1:0 dobio Slaven Belupo, u subotu Šibenik dočekuje Rijeku, a Dinamo igra protiv Lokomotive. U nedjelju će još Hajduk gostovati u Puli, dok je dvoboj Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu na rasporedu od 15 sati.


SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 17 +31 42
2. Hajduk 18 +15 38
3. Osijek 18 +8 31
4. Varaždin 19 -1 27
5. Slaven Belupo 19 -11 27
6. Istra 1961 17 -3 21
7. Lokomotiva 18 -6 19
8. Rijeka 18 -10 16
9. Šibenik 18 -10 13
_____
10. HNK Gorica 18 -13 9

Podijeli