Novosti Sport Događanja

Sopić: Tko je kriv? Ja sam kriv, jer sam birao te igrače!

06.02.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice porazom od Šibenika na svom travnjaku izgubili su korak za izravnim suparnikom u ovoj borbi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Zaostatak je sada velikih sedam bodova pa iako ima još jako puno do kraja sezone, samopouzdanje i atmosfera su na jako niskoj razini.

Novi sportski direktor Brkljača i trener Željko Sopić više su od dva mjeseca u klubu, a na terenu se ne vidi neki napredak u odnosu na ovosezonske prethodnike.

"Teško je nešto pametno reći nakon što izgubiš 3:0 od direktnog suparnika. Jako loše smo ušli u utakmicu, teške su bile noge, bili smo bojazni..."

"Šibenik je mogao poentirati i prije, a onda smo mu uhvatili neki ritam i kontinuitet, mogli smo zabiti jedan gol, a možda i dva. I onda dođe taj prekid, netko 'pusti' svog igrača, slučajno ili namjerno, sada je nebitno."

"Upozoravali smo na to na sastanku prije utakmice..."

"Za drugo poluvrijeme, znam da to zvuči smiješno, nemam što zamjeriti svojim igračima. Imali smo 40 centaršuteva ukupno, 18 udaraca unutar 16 metara, šest u okvir, ali nažalost opet zabili gol i sada je li to nekvaliteta, nesreća ili što već," potišteno je pričao Sopić pa pojasnio:

"Dogodilo se to što se dogodilo. Znali su nas iskontrirati, drugi gol je bila početnička greška, smiješan..."

"Ali, tko je kriv? Ja sam kriv, ja sam birao te igrače."

"Igrači nisu nikad krivi, trener je kriv," pomalo je sarkastično naglasio.

Gorica je protiv Šibenika igrala vjerojatno najvažniju utakmicu sezone, a na terenu igrači nisu izgledali kao da se grčevito bore za prvoligaški spas.

"Sigurno da je šest prekršaja premalo, to je tragedija i definitivno su Šibenčani više željeli bodove. Nemam drugo objašnjenje. Ovo je bila utakmica 'tko prvi zabije gol, vjerojatno će pobijediti', a mi smo im poklonili i prvi i drugi gol, a nismo u stanju zabiti. Napraviti samo šest prekršaja, to sam ja kriv," jasan je bio Sopić!

"Ovakvu situaciju nisam nikad imao u trenerskoj karijeri."

"Pričao sam s igračima u svlačionici prije utakmice, govorili smo da ne mogu oni željeti pobjedu više od nas, ali ipak su napravili više prekršaja i izgleda da mogu. Izgleda da smo neke stvari krivo pripremili. Prvenstveno sam ja odgovoran za sve, kad gubi trener je kriv, kad se pobjeđuje, pobjeđuju igrači i klub," poručio je strateg Gorice i ponovio:

"Nemam neko objašnjenje i teško mi je povjerovati kad vidim statistiku. Izgubili smo 3:0, a imali smo više udaraca po golu, imali smo 40 centaršuteva, a izgubili smo utakmicu."

U ponedjeljak je klub napustio i Dominik Prokop, koji će karijeru nastaviti u austrijskom klubu TSV Hartberg, na posudbi s pravom otkupa.

Igrači koji su imali manju minutažu u ponedjeljak su odigrali prijateljski dvoboj sa srbijanskim drugoligašem Radničkim iz Novog Beograda.

U prvih 11 debitirao je vratar Radošević, a zaigrali su i Petković, Ćosić, Knežević, Vojtko, Ndockyt, Julardžija, Mitrović, Kapulica, Vujnović i Jurić.

Priliku su dobili još i Žiger, Skrbin, Pliushch, Vuko, Budimir i Šabani.

 

U 4:0 pobjedi dvostruki strijelac bio je Vujnović, a protivničku mrežu zatresli su još Ćosić i Šabani [VIDEO].

 

Podijeli