Novosti Sport Događanja

Sopić pohvalio karakter svojih igrača: Sretan sam, 'mašem repom', ali smo i dalje tamo gdje ne bismo trebali biti!

22.01.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice osvojili su vrijedan bod na gostovanju kod Dinama, aktualnog prvaka i lidera na tablici, koji je odlaskom Mislava Oršića u Premiership i nakon ozljede Petkovića pokazao kako će imati problema s probijanjem protivničkih 'bunkera'.

Gorica je baš tako zaigrala na Maksimiru, ali iskrenu, drugačije nije niti mogla, nakon što je momčad pod vodstvom Željka Sopića u srijedu odigrala težak dvoboj s Varaždinom na izuzetno zahtjevnom goričkom travnjaku.

"Realno, došli smo igrati protiv prvaka na Maksimir, gdje rijetki uzimaju bodove. Postavili smo onako kako smo jedino mogli, jer ponovit ću, neki 'pametnjaković' se sjetio da bismo nakon onih 100 minuta protiv Varaždina u srijedu trebali tri dana kasnije istrčati na Maksimiru.

"Dečki su pokazali karakter i odigrali su onoliko koliko nam je Dinamo dozvolio. Mislim ipak da smo trebali napraviti više prema naprijed, ali ćemo probati to napraviti u idućim utakmicama."

"Naravno da je važno da smo pokazali da možemo na ovakvim gostovanjima uzeti barem bod. Igrači znaju što ja mislim, ali bitno je da oni vjeruju u to. Mi smo sad četiri bod od sigurne zone, sretan sam i 'mašem repom', ali to je to. Osvojili smo jedan bod i ništa više i svejedno je bio on protiv Varaždina ili Dinama. I dalje smo tamo gdje ne bismo trebali biti," jasno je poručio Sopić.

Možda bi za Plave sve bilo drugačije da je priznat fantastičan pogodak Darija Špikića već u trećoj minuti utakmice, no, oglasio se VAR i sudac Duje Strukan poništio je taj gol zbog prekršaja Ristovskog u začetku te akcije.

-->>> VAR poništio golčinu Špikića, Banić sjajnim intervencijama osigurao veliki bod Gorice na Maksimiru


Gorica je u nastavku sezone neporažena, zaostatak za pretposljednjim Šibenikom je 'samo' četiri boda, prije njihove nedjeljne utakmice na Poljudu.

"Hoće li sad biti lakše ili ne, pokazat će jedino zeleni teren i rezultati. Najgore je bilo raditi pripreme za ove utakmice. Jedna se uigravala na pripremama, druga je igrala protiv Varaždina i onda nakon utakmice na onako teškom terenu, bio sam igrač i znam što znači 100 minuta na onakvom raskvašenom travnjaku, moraš izaći na noge Dinamu, koji je naša najbolja momčad, s izvanserijskim individualcima. Pokušali smo ih koliko-toliko ukrotiti, male šanse koje su nam dali nismo uspjeli iskoristiti, ali kući se vraćamo pjevajući i zadovoljni, naravno..."

U idućem kolu, 29. siječnja, Sopić i njegovi igrači gostuju u Osijeku, a onda ih čeka veliki okršaj sa Šibenikom, u nedjelju 5. veljače od 15 sati.

Dašak optimizma ipak se vratio na Gradski stadion i Goričani se imaju pravo nadati pozitivnom raspletu ove turbulentne prvoligaške sezone.

Protiv Dinama su od prve minute službeni debi imali stoper Slavko Bralić i ofenzivci Kristian Fućak i Vinko Petković, dok su s klupe ušli branič Robert Ćosić i napadač Tim Matavž.

"Puno smo trčali, dali smo sve od sebe kao ekipa i zadovoljni smo bodom. Malo nam je žao zbog utakmice s Varaždinom i penala u završnici utakmice, no, to je nogomet. Vidi se na koji način želimo igrati, uz puno trke i puno borbe i možda je najbitnije da u ovih prvih nekoliko utakmica napredujemo. Idemo se sada i u Osijek 'potući', dati sve od sebe, svaka utakmica nam je jednako bitna. Ne gledamo tko nam je protivnik nego gledamo sebe..."

"Bilo je teško, ipak je to Dinamo, ali dao sam zaista sve od sebe, to mogu reći sa sigurnošću. Mogu samo dizati svoju formu kroz utakmice, jer nisam dosta dugo igrao. Zadovoljan sam, ali znam da mogu puno bolje. Pred nama je teško vrijeme, ali moramo to izdržati i to nas još možda više ojača. Neće to biti nikakav problem i bit ćemo spremni za Osijek," poručio je nakon vrijednog remija na Maksimiru Fućak, koji je u Goricu stigao na posudbu iz Osijeka.

 

Podijeli