Novosti Sport Događanja

Sopić okupio Goričane: Krenula 'operacija opstanak'

06.12.2022. / Damir Žbulj

U sjeni novih veličanstvenih uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu na terene Gradskog stadiona vratili su se nogometaši Gorice, pod vodstvom novog trenera Željka Sopića.

Turopoljski prvoligaš je u nezavidnoj situaciji, nalazi se na samom dnu prvenstvene ljestvice sa samo sedam osvojenih bodova i Sopića i njegove nogometaše čeka grčevita borba za opstanak u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Na prvoj Sopićevoj prozivci bili su Ivan Banić, Karlo Žiger, Matej Vidić, Krešimir Krizmanić, Nathan Cruce, Matthew Steenvoorden, Cheick Keita, Saša Marjanović, Mario Matković, Momčilo Raspopović, Amet Korca, Matuš Vojtko, Joey Suk, Vinko Skrbin, Merveil Ndockyt, Edin Julardžija, Dominik Prokop, Fran Tomek, Tyrese Francois, Patrik Jug, Luka Brlek, Luka Kapulica, Caio Cruz, Ante Matej Jurić, Wallace Menezes Dos Santos, Nikola Vujnović i Josip Mitrović.

Kapetan Jurica Pršir dobio je nekoliko dana više slobodnog, jer je nedavno nastupio u dvije utakmice U-21 hrvatske nogometne reprezentacije, dok Toni Fruk ima problema s ozljedom koljena. Po posebnom programu trenirali su i vratari Faruk Dalipagić i Jan Paolo Debijađi.

Sopić izgleda planira 'nagaziti' svoje igrače već od početka priprema, u utorak, četvrtak i petak odradit će po dva treninga, a već u subotu je na rasporedu i prva utakmica, doma protiv slovenskog Aluminija.

Plan je boraviti u Velikoj Gorici do kraja ove godine, a od 4. siječnja Gorica će se smjestiti u Medulinu, gdje će odraditi završni dio priprema. Prva službena utakmica igra se 18. siječnja, bit će to odgođeni domaći dvoboj s Varaždinom, a već tri dana kasnije Goričani gostuju kod Dinama.

Na rasporedu je i pripremni dvoboj kod talijanske Bologne, 17. prosinca, a 30. prosinca zakazan je susret s Lokomotivom.

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli