Novosti Sport Događanja

Škrinjariću zamalo izmaklo postolje na PH u srednje dugom triatlonu, Josip Martinović srušio osobni rekord na PH u polumaratonu

28.04.2022. / Damir Žbulj

U Čakovcu je održano Prvenstvo hrvatske u polumaratonu, a član Maraton kluba Velika Gorica Josip Martinović istrčao je svoj osobni rekord (1:30:23), unatoč jakom vjetru. Osvojio je deseto mjesto u svojoj M40 kategoriji, ukupno je bio plasiran na 99. poziciju, među najboljim hrvatskim atletičarima.

Odličan je bio i Bruno Škrinjarić na Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu te s ukupnim vremenom 4:38:20 završio na ukupno četvrtom mjestu te na drugoj poziciji u kategoriji M35.

“Nerado to govorim već praktički svaku utrku ove sezone, ali vjetar, vjetar, vjetar… Već je od samog jutra krenulo puhati jugo, što je i obilježilo cijelu utrku. Plivali smo 1,9 km u uvali dosta ograđenoj od juga, pa zapravo se na plivanju ovo nije toliko osjetilo. Plivanjem sam zapravo poprilično zadovoljan – našao sam si grupu koju sam mogao bez nekih teškoća pratiti pa se nisam previše 'potrošio', i isplivao sam s trećom grupom prije bicikla. Biciklistička ruta od 90 km nas je vodila kroz cijeli otok Korčulu, od Korčule do Vela Luke i nazad. Ruta je prekrasna, a dodatan izazov je i oko 1400 m ukupne visinske razlike koju treba svladati. Prema Veloj Luci nam je vjetar bio 'u leđa' pa su svi bili malo brži na prvih 45 km, onda je bilo preživljavanje na putu nazad prema Korčuli s vjetrom u prsa. No dosta sam se dobro snašao i u ovim uvjetima. Vozio sam 'na watte', i to nešto više nego prijašnje godine, te sam unatoč nepovoljnim uvjetima uspio skinuti oko pet minuta s biciklističkog segmenta. Uspio sam znatno smanjiti zaostatak s plivanja te sam se nakon završetka biciklističkog dijela nalazio na petom  mjestu u ukupnom poretku..."

"Konačno, polumaraton smo trčali od Korčule do Račišća i nazad, cijelo vrijeme uz obalu. Ovdje nam je vjetar isto tako puhao u leđa na prvih 10,5 km prema Račišću, a onda u prsa zadnjih 10,5 km natrag prema Korčuli. Ovdje sam se uspio probiti na četvrto  mjesto, no jednostavno nije bilo energije za nešto bolji plasman. Polumaraton za istrčao za 1:17:45. No, sve u svemu, super sam zadovoljan," komentirao je svoj nastup na 12. izdanju Marco Polo Challenge triatlona tajnik MK Velika Gorica.



U Slovačkoj je održano seniorsko Prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju na 35 km gdje je nastupio Berislav Devčić. Utrka je organizirana u sklopu tradicionalne hodačke utrke najvišeg ranga  - gold level world athletics racewalking tour meeting Dudinska 50, nešto kao 'svjetski hodački Grand prix meeting'. U skladu s razinom natjecanja nastupili su najbolji svjetski hodači i hodačice. Suci su bili najbolji međunarodni, pravila stroga i rigorozna pa su Devčića zaustavili nakon 31 kilometara, koje zbog zdravstvenih problema nije prošao za manje od tri sata i 45 minuta.

"Baš mi je žao jer sam nakon početne zakočenosti hodao sve bolje kako je trka odmicala. Nisam imao problema ni s tehnikom, dobio sam samo jednu opomenu za koljeno. Ljubazna publika me bodrila i nadao sam se da ću završiti trku i  osvojiti drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Nažalost, suci su bili neumoljivi i zaustavili me u mome pohodu zbog nekih, meni nerazumljivih, ograničenja.”

Berislav se kratko oporavlja te već sljedećeg vikenda brani boje kluba na Prvenstvu Hrvatske u hodanju na 10 000 m. Mlađi članovi MKVG istog vikenda nastupaju na 1. kolu Hrvatske atletske lige sjever. Bruno Škrinjarić nastupa na Prvenstvu Hrvatske u super sprint kros duatlonu i sprint kros duatlonu.

Podijeli