Novosti Sport Događanja

Škrinjariću srebro 'U gaćicama v Gačice': Kažu cure da više neće trčati trail nakon ovoga, ali im nekako ne vjerujemo

20.07.2021. / Damir Žbulj

Pored varaždinskog Ivanca je održano prvo izdanje zahtjevne trail utrke 'U gaćicama v Gačice' na koje su nastupili i članovi Maraton kluba Velika Gorica.

"Uz zagorske brege koje je valjalo savladati, male je probleme izazvala golema kiša koja je ove uzbrdice pretvorila u prava klizišta. No, s druge strane, kiša je lijepo spustila temperaturu i osvježila zrak, te je bilo jako ugodno za trčanje," javio je klupski tajnik Bruno Škrinjarić, koji je na kraju s vremenom 1:28:50 osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku.

Slavio je Andrej Hladnik iz 'domaćeg' AK Varaždin (1:27:41).

”Ukupno sam utrku završio na drugom mjestu, odmah iza kolege Hladnika iz AK Varaždin. Nakon otprilike jednog kilometra smo se odvojili od ostatka utrke te smo se zajedno držali do negdje 15 km i zapravo uživali u svakoj okrepnoj stanici, kada je Andrej malo jače potegao, što je na kraju i prevagnulo. No, svejedno, super sam zadovoljan – dva tjedna, dva zagorska traila," dodao je.

Odlična rezultat ostvarila je i Sanja Klarin, koja je u ženskoj konkurenciji bila 12. u ukupnom poretku (2:21:25), ali i brončana u svojoj dobnoj kategoriji. Ubrzo nakon nje kroz cilj prolazi i Vedrana Janjić, na kraju je osvojila 17. poziciju (2:26:34).

"Kažu cure da više neće trčati trail nakon ovoga, ali im nekako ne vjerujemo," zaključio je s osmijehom Škrinjarić.

Vedran Planinšek završio je na 11. poziciji s vremenom 1:44:20.

Svi su nastupili u najdužoj utrci od 18 kilometara i oko 560 metara ukupne visinske razlike.

Na poznatom Sljemenskom maratonu natjecao se Želimir Delač u utrci na 14 kilometara.

"Radi se o jednom naših iskusnijih maratonaca koji je vjerojatno nastupio na svakoj mogućoj utrci u Lijepoj našoj, ali i šire. I ovo mu je svakako i trebalo da 'pokori' Sljeme, jer iako se radi o utrci od, neki bi rekli, 'samo 14 km', ima se tu i pozamašna visinska razlika za savladati," pojasnio je Škrinjarić.

Želimir je utrku završio za 1:30:13 te se okitio broncom u svojoj M60 dobnoj kategoriji.

 

 

Podijeli