Novosti Sport Događanja

Sjajni uspjesi za Luciju Turčić, Jana Markana i Lili Kordić: Odlični su učenici, pravi sportaši i prijatelji!

13.10.2021. / Damir Žbulj

Nove sjajne rezultate ostvarili su mlade tenisačice i tenisači velikogoričkog iTeama! Na ekipnom U14 prvenstvu Hrvatske u Osijeku plasiralo se najboljih osam klubova, a u ekipi iTeama bili su i Lucija Turčić, kao kapetanica te Lili Kordić i Jan Markan. Tijekom natjecanja svladali su šest ekipa, TK Ponikve, Prečko, HTK Zagreb, Dubrovnik, Ogulin i Medveščak, a izgubili su tek od TK Vulpes.

"Turnir je bio izuzetno iscrpan za sve; djecu, trenere i roditelje. Prvi dio natjecanja odradili smo u Zagrebu, za drugi dio letjeli smo u Dubrovnik na jedan dan te za finalni dio putovali u Osijek. Prvi dio natjecanja bio je u Zagrebu i djeci je bio izuzetno stresan, ali ih je to jako povezalo i postali su tim za poželjeti, dogovarali sami treninge, okupljali se, bodrili i družili nakon toga. Let za Dubrovnik bio je jedan veliki doživljaj, pogotovo za one koji su po prvi puta letjeli avionom. U jednom danu uspjeli smo doći u Dubrovnik, odigrati sve mečeve, podružiti se i pojesti, čak i okupati se u moru te doletjeti nazad. Nevjerojatno koliko su snage imali za sve ovi mali veliki ljudi. U Osijeku su nas dočekali favoriti i nakon šest uzastopnih pobjeda, ovu borbu smo izgubili. Djeca su osvojila veliko peto mjesto, putem nas naučili toliko puno, učinili nas nevjerojatno ponosnima, a roditelji su pripremili doček koji će se zauvijek pamtiti. Hvala vam," javili su nam iz velikogoričkog teniskog kluba.

Na ekipnom PH sudjelovala su 42 kluba, od 172 registrirana u Hrvatskoj.

Talentirana 14-godišnja Lucija Turčić nastupila je i na turniru OP TK Ponikve, za igračice do 16 godina. Slavila je i u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima!

Prvo je kroz 'round robin' kvalifikacije, s tri pobjede, ušla u glavni ždrijeb, a tamo je Lucija igrala protiv najjačih tenisačica iz ovog starijeg uzrasta.

Luciju Lebo svladala je s dva puta po 4:1, prvu nositeljicu Saru Stojanović dobila je rezultatom 4:1 i 4:3(6), drugu nositeljicu Maju Brnić sa 4:3(2), 2:4 i 7-4 te u finalnom meču treću nositeljicu Anamariju Zorić, rezultatom 2:4 4:2 7-4.

U parovima je nastupila s Majom Brnić te su turnir osvojile nakon tri pobjede.

"O ovom turniru i nastupu nema se što reći, osim da je Lucija ispunila sve, i više od toga. Iz dana u dan od ove djevojčice možete samo učiti, nema se tu što dodati." s ponosom pričaju o Luciji svi iz kluba.

U Zagrebu je održan i OP TK San Spin turnir za tenisačice i tenisače do 14 godina. Jan Markan je stigao do finala, a Lili Kordić zaustavljena je u polufinalu, nakon uspješno odrađenih kvalifikacija...

"Čestitamo svima na izvrsnim rezultatima, i pojedinačnim i ekipnim, na svakom danu u kojem žive kao odlični učenici, pravi sportaši i prijatelji. Osim predanih natjecatelja, u Velikoj Gorici postoji i teniska škola te teniski vrtić gdje su ovi igrači i započeli svoje prve teniske korake. Ne samo da se radi o sportu za cijeli život, u kojem se napreduje fizički i motorički, tenis je sport u kojem se razvija i mentalno, a postoje i razna istraživanja koja pokazuju kako djeca ostvaruju bolje rezultate u obrazovanju. Teniski klub u Velikoj Gorici, jedan je od skoro 200 klubova u Hrvatskoj, što dokazuje da je Hrvatska veliki ljubitelj tenisa i sporta, da je dostupan svima," pohvalili su se iz velikogoričkog iTeama pa za kraj poručili:

"Svugdje izvan granica Lijepe naše poznati smo po maloj populaciji s nevjerojatno puno vrhunskih igrača i trenera. Kontakt broj telefona teniskog kluba iTeam Velika Gorica je 0913344031, a za sve koji su zainteresirani probati i vidjeti je li to sport za njih i njihovo dijete, bilo da žele samo rekreaciju ili sanjaju neke veće snove, probajte, nikada nije kasno!"

Galerija slika

Sjajni uspjesi za Luciju Turčić, Jana Markana i Lili Kordić: Odlični su učenici, pravi sportaši i prijatelji! Sjajni uspjesi za Luciju Turčić, Jana Markana i Lili Kordić: Odlični su učenici, pravi sportaši i prijatelji! Sjajni uspjesi za Luciju Turčić, Jana Markana i Lili Kordić: Odlični su učenici, pravi sportaši i prijatelji!

Podijeli