Novosti Sport Događanja

Sjajni Sladoljev nije uspio spriječiti poraz u Umagu

29.09.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice u drugom kolu Paket 24 Premijer lige nisu na gostovanju Umagu uspjeli doći do svoje nove ovosezonske pobjede.

Baš kao što je uzbudljiva završnica u prvom kolu protiv Poreča otišla na stranu Goričana, tako je ovaj put domaćin slavio s 29:27.

U prvom dijelu vodio se u potpunosti izjednačen dvoboj. Gorica je golovima Vrdoljaka i Ćavara imala uvodnu minimalnu prednost, baš kao i u finišu poluvremena, no, domaćin je prije predaha zabio za izjednačenje (13:13).

U nastavku je Umag preuzeo kontrolu utakmice, imao u nekoliko navrata i četiri pogotka viška, ali drama u završnici nije izostala. Na ulasku u posljednju minutu, preko Ljubića i Šafranka, Gorica dolazi na samo 'minus jedan', ali Buvinić na kraju zabija za konačnu odluku.

Briljirao je Tomislav Sladoljev s 15 obrana, od čega je 'skinuo' i jedan sedmerac. Obranu s linije sedam metara upisao je i Purić. Davor Ćavar, Ivan Laljek i Paolo Kraljević postigli su po pet golova, dok je Šafranko dodao četiri.

 

U redovima pobjednika bolji od ostalih bio je Tomislav Bošnjak sa sedam zgoditaka.

U preostalim susretima Zamet je s 29:28 svladao Sesvete, Poreč i Dubrava odigrali su bez pobjednika 29:29, Spačva je u Vinkovcima s 35:28 nadigrala Varaždin, dok je u dvoboju novih premijerligaša Bjelovar na svom terenu svladao Dubrovnik s 36:34.

U idućem kolu Goričani će na svom terenu dočekati Bjelovar, koji je u prva dva kola upisao dvije pobjede.

 

Podijeli