Novosti Sport Događanja

Sjajna uvertira za povijesni okršaj s Osijekom na Udarniku

12.11.2020. / Damir Žbulj

Kurilovčani s nestrpljenjem iščekuju veliki, uistinu povijesni okršaj osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, kad na Udarnik stiže veliki i moćni Osijek.

Nažalost, zbog mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite subotnja utakmica će se igrati bez gledatelja. U normalna vremena ovakav dvoboj bi u Kurilovec privukao nekoliko tisuća turopoljskih ljubitelja nogometa, napravila bi se istinska i prava sportska fešta, kakvu takav spektakl i zaslužuje. No, korona je imala neke druge planove...

Novi virus nije zaobišao Kurilovec, i to baš kad je izgledalo kako u trećeligaškom društvu momčad Perice Vidaka nitko ne može zaustaviti. Seniorska ekipa morala je u drugoj polovici listopada u izolaciju, ispala je iz pravog natjecateljskog ritma, propušteni su treninzi i povratak utakmicama nije prošao glatko.

Zagorec iz Krapine uzeo je bodove na Udarniku, ali se Vidak pobrinuo da njegova ekipa nešto slično ne ponovi u derbiju s Maksimirom.

Iako je zagrebački sastav imao prednost od sedme minute, a minimalni zaostatak bio je i na poluvremenu, Kurilovec u nastavku pokazuje svoje pravo lice!

Prvo je kapetan Mislav Čunčić zabio za izjednačenje, Marin Sudar 20-ak minuta prije kraja pogađa za preokret, a 'točku na i' postavlja Mate Tominac u završnici dvoboja, nakon što je Maksimir ostao bez isključenog Bradića.

Sjajan je ponovno pogled na ljestvicu 3. HNL Središte, jer Kurilovec iz 12 nastupa ima 26 bodova. Trenutno vodeći Jarun ima dva boda prednosti, ali i odigranu utakmicu više. Na drugoj poziciji je Trnje koje nakon 14 kola ima 27 bodova.

Odgođeni dvoboj protiv petrinjske Mladosti na rasporedu je 25. studenog, a gostovanje u Vrbovcu prebačeno je za 2. prosinca. Možemo se samo nadati kako će Kurilovec u te utakmice ući kao četvrtfinalisti Hrvatskog nogometnog kupa! U tom natjecanju su se kroz povijest događala i veća iznenađenja i senzacije nego što bi to bilo subotnje slavlje nad Osijekom, kojeg od početka rujna sjajno s klupe vodi Nenad Bjelica i koji je prije posljednjeg remija na Poljudu bio u seriji od šest uzastopnih pobjeda.

Kurilovčanima snove nitko ne može oduzeti!

Izravni prijenos borbe za plasman u četvrtfinale Kupa bit će na HNTV-u od 13.30 sati.

(Foto: NK Kurilovec)

Podijeli