Novosti Sport Događanja

Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni!

18.06.2024. / Damir Žbulj

U zagrebačkoj 'Kutiji šibica' održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U-21 mlađe seniore, a predstavnici Karate kluba Velika Gorica nastupili su u 20 kategorija, a osvojili su čak 11 medalja, od čega dva zlata, tri srebra i šest bronci!

"Uvjerljivo najuspješnija naša predstavnica je Ema Jukić koja je osvojila dva zlata. Postala je prvakinjom Hrvatske u dva uzrasta, kod kadetkinja do 47 kilograma i među juniorkama do 48 kilograma. Nakon Eme odličan rezultat su također ostvarili Lucija Kirinić i Vito Hulina. Lucija osvaja srebro u juniorkama do 48 kilograma i mlađim seniorkama do 50 kilograma, a Vito srebro u kadetima do 57kilograma i broncu u juniorima do 61 kilograma," javio nam je trener i čelnik kluba Goran Živković.

Brončane medalje osvajali su i Nikola Huzjak u kadetima iznad 70 kilograma, Noel Jeromić i Luka Lukačić u juniorima do 76 kilograma, Katja Braica u juniorkama do 59 kilograma i Petar Krešimir Krmpotić u juniorima do 61 kilograma.

"Osim tih medalja, osvojili smo čak pet petih mjesta, odnosno još u pet navrata su naši borci bili u prilici osvojiti medalju, no, nažalost izgubili su te borbe. Osim medaljaša, još su nastupili Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, David Lovrinović i Ema Filković. Svima njima je nedostajalo samo malo sreće za osvajanje medalju, jer doista je konkurencija bila jaka s puno kvalitetnih natjecatelja i natjecateljica," dodao je Živković pa posebno istaknuo:

"Jako smo ponosni na ovaj rezultat iz više razloga. U ukupnom poretku od 60 klubova koliko je nastupilo na državnom prvenstvu, zauzeli smo odlično šesto mjesto. Imamo jednu odličnu generaciju kadeta i juniora koji su u samom vrhu hrvatskog karatea, a osim njih dolaze i mlađi U-14 uzrasta. Ovo državno prvenstvo je poslužilo i kao prvi od ukupno četiri bodovna turnira za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Veneciji u listopadu ove godine!"

"Ostvarili smo odličan rezultat, skupili vrijedne bodove, a sada se idemo još bolje pripremiti jer nas krajem lipnja u Poreču očekuje najjači svjetski turnir za mlade, koji je i drugi bodovni turnir za Svjetsko prvenstvo, a ujedno je i kategorizirani turnir za mlađe uzraste po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora."

U većini kategorija kvote su ispunjene, međutim, Karate klub Velika Gorica će prije kratke ljetne stanke pokušati ostvariti što bolji rezultat, kako bi se približili mjestima koje vode u Veneciju.

Galerija slika

Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni! Sjajna Ema Jukić prvakinja Hrvatske u dva uzrasta, čak 11 državnih medalja za Karate klub Velika Gorica: Jako smo ponosni!

Podijeli