Novosti Sport Događanja

Šesto uzastopno prvenstveno slavlje košarkaša!

26.01.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nastavili su svoj slavljenički niz i na gostovanju kod Adria Oil Škrljeva! Nakon što su u prvenstvu upisali pet uzastopnih pobjeda pa nakon toga ostvarili i prvi međunarodni uspjeh na turniru regionalne ABA 2 lige, igrači pod vodstvom Josipa Sesara uspješni su bili i u 19. kolu HT Premijer lige rezultatom 89:80.

Kapetan Ivan Majcunić je u najavio naglasio kako će ovaj okršaj biti poprilično drugačiji od onog istih suparnika iz prvog dijela sezone i nije se prevario.

-->> [HKS TV] Prijenos uživo gostovanja kod Škrljeva, kapetan se nada nastavku pobjedničkog niza

Domaćin se pokazao kao neugodan protivnik, ali ponovno je širina u kadru Goričana presudila...

Prva dionica je bila gotovo u potpunosti izjednačena, ali je Gorica uspjela u finišu druge četvrtine napraviti razliku na poluvremenu (36:43).

U nastavku dvoboja Škrljevo konstantno prijeti, ali je posljednjih deset minuta bilo presudno. Raspucali su se Kalajžić i Baković pa je prednost narasla i na 16 poena, čime je utakmica praktički bila odlučena. Škrljevo je tek u završnim minutama malo ublažio poraz, ali realno nije bilo prilike za bilo kakvo iznenađenje. 

Majcunić je na kraju kapetanski predvodio svoju momčad sa 16 poena, dok su Kalajžić i Mašić dodali svaki po 14 koševa. Dvoznamenkasti učinak imao je još Ivan Batur s deset ubačenih poena.

Prvo ime poraženih bio je Robertson s 18 koševa, Barnjak je dodao 16, Gunjina je zabio 14, a bivši hrvatski reprezentativac Fran Pilepić zaustavio se na 12 koševa.

Gorica je na ljestvici na drugoj poziciji s 14 pobjeda i tri poraza. Zadar na vrhu ima dvije izgubljene utakmice, a dok je na trećem mjestu Split s omjerom 13-4. U idućem kolu Bikovi će na svom terenu igrati protiv Sonik Puntamike, u nedjelju od 17 sati.

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

 

Podijeli