Novosti Sport Događanja

Sesaru za rođendan: Gorica odmakla Splitu i puše za vrat Ciboni

19.01.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice nisu imali previše problema sa Sonik Puntamikom, a ozbiljna partija i uvjerljiva 91:74 pobjeda bili su najljepši poklon Josipu Sesaru za njegov 42. rođendan, kojeg je proslavio u petak.

Prije utakmice održana je minuta šutnje za nedavno preminulog Silvija Jenkača Jenkija, voditelja omladinskog pogona KK Gorica i KK Velgor. Nakon dugo vremena nije ga bilo na tribini, ali njegov košarkaški entuzijazam zauvijek će ostati među Goričanima.

Utakmica je krenula kako Gorica to često u posljednje vrijeme prakticira, rezultatskim zaostatkom na semaforu (8:14), ali poslije Sesarove minute odmora stvari sjedaju na svoje mjesto i do kraja prve dionice domaći košarkaši dolaze do izjednačenja.

Majcunić se uspio oporaviti za ovaj dvoboj, bio je jedan od najboljih na terenu, a upravo je njegovom tricom otvorena druga četvrtina i to je pokrenulo seriju kojom Goričani dolaze do dvoznamenkaste prednosti. Ipak, na veliki predah odlazi se s 'plus sedam'.

Ponovno je ključna bila treća dionica, u kojoj Sesarovi igrači obranom lome suparnika i sjajnim akcijama dolaze do efektnih ubačaja. Kod 80:55 izgledalo je kako je sve odlučeno. Međutim, gosti 'grizu' do kraja, dolaze na 'minus 12', ali to je bilo sve.

Završnica nije ponudila nikakva uzbuđenja i Gorica može biti zadovoljan još jednom partijom u kojem je opravdala status favorita.

Majcunić je na kraju predvodio sa 17 poena, Brzoja je dodao 12, uz pet skokova i ukradenih lopti, a Pero Babić je uz 11 koševa imao i osam asistencija. Dvoznamenkasti učinak imali su još i Petrović (11) i Mašić (10).

Sjajan je i pogled na ljestvicu HT Premijer lige, jer su Goričani iskoristili poraz Splita u Zadru i 12. ovosezonskim slavljem u 16. kolu učvrstili treću poziciju na ljestvici, sa samo jednom pobjedom manje od drugoplasirane Cibone. Vodeći Zadar je neprikosnoven s jednim porazom.

"Bila je ovo teška utakmica za pripremu. Protivnička momčad sastavljena je od iskusnih igrača, koji jako dobro čitaju igru. Imali smo određenih zdravstvenih problema, tri igrača nam nisu trenirala, ali odigrali smo na visokoj razini nekih 27 minuta. Malo smo u zadnjoj četvrtini pali, ali je zaliha poena koju smo napravili bila je dovoljna da bez nekakvog stresa sačuvamo pobjedu," istaknuo je strateg Gorice.

U proteklih tjedan dana Goričani su upisali dvije prvenstvene pobjede te su izborili Final 8 završnicu Kupa Kreše Ćosića...

"Mogu biti zadovoljan dosadašnjim razdobljem kako smo odigrali. Sad imamo nekoliko dana pauze i u petak igramo protiv Osijeka, koji je jedan od konkurenata za tu četvrtu poziciju. Nadam se kako ćemo se dobro pripremiti, kako će nas zaobići ozljede i kako ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu," zaključio je Sesar.

U idućem nastupu Gorica ponovno igra na svom parketu, a u goste stižu Vrijednosnice Osijek, neugodna ekipa koja pretendira na četvrtu poziciju na tablici.

 

Podijeli