Novosti Sport Događanja

Sesar: Osjetio sam da su moji igrači podcijenili protivnika

10.01.2018. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice propustili su veliku priliku za plasman na završni Final 8 turnir Kupa Krešimira Ćosića!

Na gostovanju u legendarnim zadarskim Jazinama poraženi su od trećeligaša Sonik Puntamike 92:85 (27:21, 15:25, 27:18, 23:21).

Pod vodstvom Josipa Sesara Gorica je ove sezone sjajno igrala u Prvoj muškoj ligi, drugom razredu hrvatske košarke, te je u novu 2018. godinu ušla kao vodeća ekipa natjecanja, s osam pobjeda u isto toliko nastupa. 

Goričani su lideri i u većini statističkih kategorija, s ubačenih 101,3 poena u prosjeku po utakmici, čak 26,3 asistencija, 62,8 posto ubačaja za dvicu te najviše ukradenih lopti (11,9) i najviše blokada (3,4) po susretu.

Nažalost, razlika u kvaliteti nije došla do izražaja i na ovom gostovanju.

“Čestitao bih košarkašima Sonik Puntamike na zasluženoj pobjedi. Mislim da su odigrali jednu odličnu utakmicu. Mi se definitivno nismo adaptirali na njihov način igre, a to pokazuje i velik broj izgubljenih lopti. Kad primiš 92 poena i izgubiš 18 lopti, od čega sedam ili osam u prevođenju preko centra, onda je bespredmetno pričati o taktici ili o nekoj našoj igri," poručio je strateg Gorice nakon neugodnog poraza, prenosi službena klupska stranica.

"Moram reći i kako sam osjetio da su moji igrači malo podcijenili protivnika, što su igrači Sonik Puntamike odlično iskoristili i zasluženo prošli dalje," dodao je Sesar.

Goričane u petak 12. siječnja očekuje 'popravni' u prvoj novogodišnjoj utakmici Prve muške lige, na gostovanju kod KK Kvarner 2010. Dvoboj je na rasporedu od 16 sati u riječkoj SD Dinko Lukarić na Kozali.

(Damir Žbulj, Foto: KK Gorica)

 

Podijeli