Novosti Sport Događanja

Sesar: Osjetili smo već kvalitetu Splita, moramo odigrati s puno pažnje i odgovornosti

15.12.2020. / Damir Žbulj

Košarkaše Gorice večeras od 17 sati u gradskoj sportskoj dvorani, zbog aktualne epidemiološke situacije nažalost bez publike i navijača, čeka najvažnija utakmica ovog dijela sezone.

Okršaj sa Splitom u osmini finala Kupa Kreše Ćosića odlučit će tko će izboriti završni Final 8 turnir, koji će se održati sredinom veljače iduće godine.

Goričani su protekle dvije sezone dogurali do polufinala i jasno je iskazana ambicija da se u novom pokušaju možda napravi i korak više. No, prvo treba ponovno dobiti Splićane, baš kao i na otvaranju prvenstvene sezone.

Puno se toga promijenilo od tada, Bikovi su čak tri puta morali u izolaciju zbog korone, no, situacija nije bila puno bolja niti u redovima Žutih, koji su morali energiju trošiti i u ABA ligi protiv najjačih klubova regije.

Ekipa pod vodstvom bivšeg izbornika Skelina pojačala se trojicom novih igrača, stigli su hrvatski reprezentativni centar Marin Marić, srpska 'četvorka' Marko Luković i slovenski bek Blaž Mesiček pa će i to dodatno otežati posao goričkim košarkašima. 

Sesar je 'od Svetog Nikole' početkom prosinca dobio Antu Krapića, koji je stigao iz Hermes Analitice s titulom trenutno vodećeg strijelaca domaćeg prvenstva. Svojim iskustvom i kvalitetom sigurno će biti od velike pomoći i šteta što je nedavno zaradio neugodnu ozljedu nosa. Ipak, dobio je posebnu masku za lice i protiv Splićana će biti u sastavu...

“Krapić je iskusan igrač. Čovjek koji već dugi niz godina igra na visokom nivou. Ove godine je pokazao da je sjajan strijelac, u biti on je vodeći strijelac lige u ovom prvom dijelu. Sa svojim iskustvom će nam puno pomoći kao i sa svojim prepoznavanjem igre. Trebat će i njemu određeno vrijeme da se uklopi, međutim momčad ga je dobro prihvatila. Na žalost, malo ga je poremetila ozljeda nosa, no, iskreirali smo mu specijalnu masku i sve će nadam se biti dobro," pojasnio je strateg Gorice, koja je u petak u prvenstvu uvjerljivo nadigrala Zabok.

“Dolazi nam Split s kojim smo ove godine već odigrali jednu utakmicu. Osjetili smo njihovu kvalitetu, međutim od tada su doveli tri nova igrača. Dva na visokim pozicijama i jednog na bekovskim. Marić, Luković, Mesiček su redom kvalitetni igrači. Tu ćemo u radnom dijelu morati odigrati s puno pažnje i s puno odgovornosti u defenzivnom skoku. Oni u tom dijelu rade puno problema i ekipama u ABA ligi. Mi ćemo pokušati igrati svoju igru i nametnuti svoj ritam pa ćemo vidjeti kud će nas to odvesti," najavio je Sesar pa dodao:

"Imali smo nekoliko igrača van stroja, što zbog Covida što zbog nekih ozljeda. Momci se polako dižu, odigrali smo utakmicu protiv Zaboka što nam je svakako dobro došlo u pripremi ove utakmice. Momci su malo proventilirali pluća, no, sigurno još uvijek nisu na najvišem nivou. Najveći je problem sada uskladiti intenzitet treninga među igračima koji su rekonvalescenti i oni koji su odradili mini ciklus priprema. Tu smo gdje jesmo, ne treba se žaliti, glavno je da sve to krene, da smo počeli igrati i da više ne bude prekida.”

Veliki okršaj vrijedan završnog turnira Hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić igra se u utorak od 17 sati, uz izravan prijenos putem livestreama na kanalu KK Gorica.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli