Novosti Sport Događanja

Sesar: Neka je i ovo završilo, okrećemo se sada playoffu

06.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice porazom od Splita zaključili su regularni dio sezone HT Premijer lige. U doigravanje ulaze s četvrte pozicije, nakon 24 pobjede i devet izgubljenih utakmica, što je još jedan povijesni klupski uspjeh.

Bikovi će tako u prvom krugu završne borbe za naslov prvaka hrvatske biti nositelji i imat će 'prednost' domaćeg terena, a hoće li igrati protiv Adria Oil Škrljeva ili Sonik Puntamike saznat će u petak navečer. Zadrani će dvoboj s Goricom izboriti ako na svom terenu pobijede Šibenku.

"Mislim da smo se prvo poluvrijeme dobro držali, iako smo imali problema u skoku, jer smo ostali na samo jednom visokom igraču. Drugo poluvrijeme smo loše otvorili, oni su pogodili nekoliko trica, napravili razliku, a mi smo nakon toga energetski pali," osvrnuo se na posljednju utakmicu regularnog dijela sezone razigravač Borna Kapusta.

Trener Josip Sesar u doigravanju neće moći računati na centra Krešu Ljubičića i borbenog Ivana Batura.

"Znali smo da nas protiv Splita čeka treća utakmica u pet dana, sa skraćenom rotacijom. Mislim da smo prvo poluvrijeme koliko-toliko držali ritam, dok smo imali snage. No, u drugom dijelu jednostavno nismo ih mogli više pokrivati. Split je cijelo vrijeme radio pritisak, pokazatelj je tome naš jako loš šut i za tri i za dva poena. Možda smo i mi morali u nekim situacijama malo pametnije odigrati, ishitreno smo uzimali neke šuteve..."

"Idemo se sada okrenuti playoffu, neka je i ovo završilo," jasno je poručio strateg Gorice.

Ako će Bikovima suparnik biti Adria Oil Škrljevo četvrtfinalna serija počinje u nedjelju 9. svibnja, dok bi prva utakmica sa Sonik Puntamikom bila na rasporedu 11. svibnja.

Četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se na dvije pobjede, a finale na tri!

 

Podijeli