Novosti Sport Događanja

Sesar: I u ovakvom sastavu kakvom jesmo imamo potrebnu kvalitetu

14.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice stigli su na korak od povijesnog uspjeha i plasmana u polufinale doigravanja za naslov prvaka Hrvatske! Fantastičan bi to bio rezultat i kruna višegodišnjeg rada trenera Josipa Sesara i klupske Uprave, no, velika je šteta što Bikovi u završnicu sezone ulaze bez trojice ozlijeđenih igrača, jer bi u punom sastavu sigurno imali snage pomrsiti računa i 'velikanima', Zadru, Ciboni i Splitu.

No, prvo se treba koncentrirati na gostovanje kod Sonik Puntamike, u petak od 18 sati, i po mogućnosti već na zadarskim Jazinama izboriti mjesto među četiri najbolja.

“Odigrali smo već jednu utakmicu s njima, napravit ćemo dobru pripremu. Treba vidjeti gdje smo griješili, koje stvari možemo poboljšati i postaviti neke nove taktičke zamisli. Idemo u Zadar hrabro, mislim da imamo svoje šanse, bez obzira na to što smo u ovakvom sastavu u kakvom jesmo. Mislim da i dalje imamo potrebnu kvalitetu i nadam se da bismo mogli završiti ovu seriju u dvije utakmice,” najavio je trener Sesar.

Bez Ljubičića, Bakovića i Batura ponovno će biti teško postaviti igru pod obručima, ponovo će fantastični Mazalin i iskusni Mašić morati voditi veliku borbu s protivničkim centrima.

Ipak, niti domaćin nije u idealnoj poziciji, nedavno su imali problema s koronavirusom...

"Idemo dolje u istom skraćenom sastavu, nema nam pomoći, moramo se i dalje boriti. Težak su protivnik, teško ih je braniti, neće nam biti lako, ali nadam se pobjedi," poručio je optimistično Borna Kapusta, koji je i u prošloj utakmici bio na jedan poena i jedan skok od double-double učinka.

Poluzavršnicu su već izborili Cibona i Split, koji će se međusobno boriti za mjesto u finalu. Zadar također ima prednost i u petak će pokušati završiti četvrtfinale protiv GKK Šibenke. 

 

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

 

 

 

Podijeli